به گزارش خبرگزاری مهر، هر چند ترکیه و حزب کارگران کردستان در سال ۲۰۱۳ قرار داد آتش بس امضا کرده و پس از مدتی خروج نیورهای پ. ک.ک از ترکیه آغاز گردید اما با این وجود درگیری های پراکنده های در دو سال گذشته میان آنها رخ داد. علاوه بر آن مخالفت پ. ک.ک با خواسته آنکارا برای تحویل سلاح موجب شده بود تا امید چندانی به پایدار بودن آتش بس میان حزب کارگران کردستان و دولت ترکیه وجود نداشته باشد.
اما روز گذشته «عبدالله اوجالان» رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، ضمن درخواست از نیروهای خود برای زمین گذاشتن سلاح ها، خواستار صلح با دولت ترکیه شد.
در همین رابطه روزنامه حریت با اشاره به استقابل «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، از این پیشنهاد نوشت: اردوغان، از پیشنهاد عبدالله اوجالان، مبنی بر اتمام درگیری مسلحانه با دولت ترکیه، استقبال کرد.
اردوغان در یک کنفرانس خبری گفت خلع سلاح شدن کردها خواسته مهم ترکیه بوده و آنکارا منتظر شنیدن چنین خواستهای از سوی اوجالان بوده است.
رئیس جمهور ترکیه ابراز امیدواری کرده است که کردهای مسلح از این خواسته عبدالله اوجالان پیروی کنند.
عبدالله اوجالان روز شنبه از نیورهای خود خواسته بود تا در تصمیمی تاریخی سلاح های شان را زمین بگذارند و به درگیری ۳۰ ساله با دولت مرکزی ترکیه پایان دهند.
این اقدام اوجالان به عنوان گام مهمی در تلاش های ترکیه برای پایان دادن به ۳۰ سال فعالیت اقدامات حزب جدائی طلب کارگران کردستان به حساب می آید.
در مین رابطه «سری ثریا اوندر» نماینده حزب دموکراتیک خلق در پارلمان ترکیه که حامی کردها است، بیانیه ای را از اوجالان خواند که از حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می خواهد در کنگره ای درباره خلع سلاح در فصل بهار شرکت کند.
اوندر به نقل از اوجالان اعلام کرد: من از پ. ک.ک دعوت می کنم در کنگره ای فوق العاده در فصل بهار به منظور گرفتن تصمیمی تاریخی و راهبردی برای کنار گذاشتن مبارزه مسلحانه، شرکت کند.
این اقدام رهبر زندانی پ. ک.ک در حالی انجام شد که یک هیئت از حزب دموکراتیک خلق هفته گذشته با اوجالان دیدار کرده بود.
این اظهارات اوندر بطور زنده از تلویزیون ترکه پخش شد و در هنگام قرائت بیانیه اوجالان، «یالچین آکدوغان «معاون نخست وزیر ترکیه، در کنار اوندر حضور داشت.
پس از پایان قرائت بیانیه، آکدوغان اعلام کرد: ما این بیانیه را برای سرعت بخشیدن به کار بر روی خلع سلاح، مهم قلمداد می کنیم.
در این بیانیه همچنین ۱۰ اقدام به اوجالان نسبت داده شده که کردها برای اطمینان خاطر درباره صلح، خواهان آن هستند که یک قانون اساسی جدید از آن جمله است.
صلاح الدین دمیرتاش رئیس حزب دموکراتیک خلق اعلام کرد: با توجه به رویدادهای امروز، یک نقطه مهم در روند دموکراتیک شدن ترکیه، گسترش آزادی ها و برقراری صلح، حاصل شد. کنگره خلع سلاح پس از آن برگزار خواهد شد که توافق درباره اقدامات تشریح شده در این بیانیه حاصل شود.
هنوز مشخص نیست که چه افرادی در این کنفرانس شرکت خواهند کرد یا این که آیا انتظار می رود نیروهای پ. ک.ک خارج ترکیه سلاح های خود را زمین بگذارند یا خیر.
لازم به ذکر است ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا، پ ک ک را به عنوان یک سازمان تروریستی تعیین کرده اند. این گروه در سال ۲۰۱۳ آتش بس در ترکیه اعلام کرد ولی خشونت هایی همچنان به طور پراکنده روی می دهد. مبارزه مسلحانه پ. ک.ک از سال ۱۹۸۴ تاکنون موجب مرگ بیش از ۴۰ هزار تن که اغلب کرد بودهاند، شده است.