هوشنگ جاوید در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: این آثار موسیقایی تقریبا آثاری هستند که من طی سالهای گذشته برای انتشار آن اقدام کرده بودم اما بنا به دلایل مختلف هنوز موفق نشدم آن را منتشر کنم اما مدتی است که کار ویرایش و مراحل نهایی کتاب ها انجام شده و قرار بر این است که اوایل سال آینده وارد بازار کتاب شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی در پژوهش و تالیف این آثار، بازنمایی و بازشناسی زوایای مختلف موسیقی ایرانی است، توضیح داد: «نقش زن در موسیقی مناطق و نواحی ایران» عنوان کتابی در دو جلد است که به آوازهای مادران ایرانی برای فرزندانشان که به لالاییها معروف است، اشاره می کند.
جاوید ادامه داد: کتاب دیگری که در دست انتشار دارم «فرهنگنامه موسیقی کار» نام دارد که به رابطه موسیقی و کار در ایران پرداخته است و از جمله آثاری است که می تواند در معرفی کارآواهای مناطق مختلف ایرانی نقش بسزایی داشته باشد. البته ما در راستای چنین رویکردی چندی پیش همایش «کار آواها» را در تالار سوره حوزه هنری برگزار کردیم که با استقبال بسیار خوبی از سوی علاقهمندان مواجه شد وبه نظر من می تواند با توجه به اهمیتی که دارد بیشتر از اینها نیز مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر موسیقی آیینی کشورمان به انتشار کتاب «میراث پهلوانی در خراسان» و کتاب «موسیقی از حماسه تا انقلاب» اشاره کرد و گفت: میراث، تاریخچه و آیینهای موسیقایی پهلوانی در منطقه خراسان یکی از جریان هایی است که همواره علاقه زیادی برای مکتوب کردن فرهنگ شفاهی پیرامون آن داشتم بنابراین تلاش کردم با گردآوری عناصر به جای مانده از این آیین ها، کتابی را منتشر کنم. درباره کتاب «موسیقی از حماسه تا انقلاب» هم باید بگویم این اثر تالیفی تاریخ موسیقی حماسی از قبل و بعد اسلام تا انقلاب مشروطه و انقلاب ۵۷ و زمان جنگ هشتساله را مورد بررسی قرار داده است.
وی به انتشار قریب الوقوع کتاب «موسیقی رمضان در ایران» توسط انتشارات سوره مهر اشاره ای کرد و گفت: کتاب «موسیقی رمضان در ایران» پیش از این از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد که با استقبال خوبی که از سوی مخاطبان مواجه شد به همین دلیل تصمیم گرفتیم که این اثر تالیفی بار دیگر منتشر کنیم و با اضافه شدن مطالبی در دسترس علاقه مندان قرار گیرد. خوشبختانه با آخرین ویرایش هایی که روی این اثر تالیفی انجام دادم این کتاب نیز اوایل سال آینده منتشر می شود.
جاوید در پایان بیان کرد: در این اثر گونه های مرسوم موسیقی ویژه ماه مبارک رمضان در اقوام ایرانی به عنوان یک ابزار رسانه ای که نوید فرا رسیدن ماه رمضان را می دهند به تفکیک ارائه شده و می تواند مرجع مناسبی برای پژوهشگران موسیقی نواحی به حساب آید. البته در چاپ اول این کتاب یک لوح فشره صوتی نیز ارائه شده که در آن نوای برخی از سازهای مورد نظر برای مخاطبان نواخته می شود.