مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: طی سال گذشته، ۳۶۷ هکتار رفع تصرف از عرصه های منابع طبیعی استان صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر غلامعباس عبدی نژاد در نشست خبری در مورد رفع تصرفات از عرصه های منابع طبیعی در استان تهران اظهار داشت: طی سال گذشته ۵۶ فقره رفع تصرف عرصه های منابع طبیعی در مساحتی حدود ۱۴۴ هکتار انجام شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود: همچنین ۱۸۰ فقره در مساحت ۲۲۳ هکتار اعمال تبصره یک ماده ۱۵۵ انجام شده (یعنی از تصرفات پیشگیری به عمل آمده است) بنابراین در مجموع رفع تصرفات طی سال ۹۳، ۳۶۷ هکتار بوده است. بالغ بر هفت هزار و ۵۰۰ پرونده سنواتی حقوقی و کیفری در زمینه تصرفات منابع طبیعی در قوه قضاییه تحت بررسی داریم.

وی با اشاره به اینکه زمین در این استان بسیار حائز اهمیت است گفت: مساحت استان تهران کمتر از یک درصد مساحت کل کشور است این در حالی است که بیش از ۱۸ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند بنابراین با توجه به این تراکم جمعیت و محدودیت عرصه باید عزم جدی در حفظ این عرصه ها داشته باشیم.

عبدی نژاد با بیان اینکه از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت استان تهران ۸۲ درصد آن جزو عرصه های منابع طبیعی است اظهار داشت: بالغ بر ۹۰۰ هزار هکتار عرصه مرتعی ۱۵۰ هزار هکتار عرصه بیابانی و ۶۰ هزار هکتار عرصه جنگلی طبیعی و دست کاشته در استان وجود دارد.

وی در مورد اولویت های اداره کل منابع طبیعی استان برای حفظ عرصه های منابع طبیعی افزود: بحث حفاظت و صیانت از عرصه ها محوری ترین برنامه ما است. ما در این بحث چند موضوع از جمله پیشگیری از تصرفات تجاوز و تخریب در عرصه های منابع طبیعی را دنبال می کنیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اضافه کرد: بحث بعدی اخذ سند مالکیت است اگر اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی سند مالکیت داشته باشد کمک خوبی در جهت حفظ این منابع به ما است ضمن اینکه تاکنون ۹۳ درصد عرصه های طبیعی استان سنددار شده و امیدوار هستیم ۷ درصد مابقی تا پایان سال جاری سنددار شود.

عبدی نژاد با بیان اینکه درختکاری و جنگل کاری در مناطق حساس یعنی مناطقی که دستبرد به آنها بیشتر است سبب کاهش تخریب ها می شود گفت: این بحث از موضوعات دیگری است که ما آن را دنبال می کنیم.

وی ادامه داد: بحث دیگر موضوع تجهیزات است که باید برقرار باشد. در همین راستا ما یک خط تلفن ۲۴ ساعته را آماده کرده ایم تا مردم بتوانند تخلفات، تخریب ها و تجاوزات در عرصه های منابع طبیعی استان را به شماره ۱۵۰۴ اطلاع دهند تا ما با متجاوزان برخورد کنیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به ایجاد یگان حفاظت در تمام مناطق تهران و شهرستان های تابعه استان اظهار داشت: در ایام نوروز از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ۲۰ اکیپ به صورت شبانه روزی به صورت آماده باش در عرصه ها حضور داشتند و طی این مدت از ۳۴ فقره تصرف در سطح ۱۲۰ هکتار پیشگیری شد.

وی افزود: موضوع بعدی که ما پیگیری می کنیم بحث ترویج است ما معتقدیم کارهای عمومی باید با مشارکت مردم انجام شود تا نتایج خوبی از کار حاصل گردد. عبدی نژاد با بیان اینکه توسعه فضای سبز جنگل کاری و درختکاری از دیگر موضوعاتی است که در دستور کار ما قرار دارد گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار فضای سبز و جنگل کاری در استان انجام شده که هفت هزار هکتار آن را برای بهره برداری عمومی تحویل شهرداری داده ایم ضمن اینکه مالکیت این جنگل ها و فضاهای سبز طبق قانون متعلق به منابع طبیعی است.

عبدی‌نژاد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در 17 اسفندماه اظهار داشت: همان روز منابع طبیعی استان تهران با شهرداری تماس گرفت و آمادگی خود را مبنی بر در اختیار قراردادن 740 هکتار اراضی بوستان یاس جهت بهره‌برداری عمومی  به شهرداری اعلام کرد، ضمن اینکه این بوستان طی حدود 40 سال گذشته توسط منابع طبیعی ساخته شده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان تهران با بیان اینکه ما مخالف هرگونه ساخت و ساز به جز ساخت و ساز برای بهره‌برداری عمومی هستیم، گفت: ساخت و ساز هتل و مهمان سرا و سایر سازه‌های سنگین در عرصه‌های منابع طبیعی ( از جمله بوستان یاس) ممنوع است.

وی با بیان اینکه تنها مرجعی که می‌تواند ملی یا غیر ملی بودن اراضی را تشخیص دهد، منابع طبیعی است، گفت: از مردم خواستاریم قبل از انجام هرگونه خرید و فروش در عرصه زمین از منابع طبیعی در این زمینه استعلام بگیرند چرا که بسیاری از مال باختگان بدون استعلام گرفتن از منابع طبیعی اقدام به معامله کرده‌اند و دچار خسارت شده‌اند.