به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه مراسم افتتاح هجدهمین بازار فیلم ایران در بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر سی و سوم، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا اقدامات لازم برای حمایت نیروی انتظامی از اجرای برنامههای هنری مجوزدار در سطح کشور و ممانعت از برخی برخوردها نسبت به این برنامهها صورت گرفته است؟ گفت: با وزیر کشور در این باره صحبت کردم و وی هم در صورت لازم به استانداری و نیروی انتظامی ابلاغ کرده است. مراسم هنری از جمله کنسرت های موسیقی، همایش ها و فیلم هایی که مجوز اجرا و یا اکران دارند، مورد حمایت نیروی انتظامی قرار میگیرند تا این برنامه ها بتوانند بدون بوجود آمدن مشکلی برگزار شوند.
وی با اشاره به تعدادی از فیلم های اکران شده طی سال های گذشته که با واکنش های منفی از سوی برخی از گروهها در جامعه همراه بوده است، توضیح داد: گاهی ممکن است فیلمی که مجوز اکران دارد در سینماهای سراسر کشور اکران شود و در این میان گروهی اکران این فیلمها را در سینماها دوست نداشته باشد و خودسرانه جلوی نمایش این فیلم ها را بگیرد. امیدوارم با همکاری وزارت کشور و نیروی انتظامی این برنامه ها بدون هیچ مشکلی برگزار شود.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به برگزاری مستقل بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر بیان کرد: امسال بخش بین الملل سی و سومین جشنواره فیلم فجر به صورت مستقل از بخش ملی برگزار شده که می تواند اقدام مثبتی در حوزه بین الملل سینمای ایران به شمار آید. امسال حدود ۷۰۰ فیلم برای حضور در بخش بین الملل ارائه شد و فرصت مناسبی بود تا فیلم های مناسب و متناسب با فرهنگ و ارزشهای ما برای حضور در بخش بین الملل انتخاب شوند که این مسأله یک دستاورد مهم در حوزه سینمای بین الملل ایران است.
جنتی با اشاره به برگزاری هجدهمین بازار فیلم ایران گفت: دستاورد دوم در این دوره از جشنواره فیلم فجر برگزاری بازار فیلم ایران است. ما همیشه در سطح دولتی بحث اقتصاد فرهنگ و هنر را مطرح می کنیم. محصولات فرهنگی و هنری باید بتوانند در بازارهای جهانی خود را معرفی کنند. محصولات هنری ما از کتاب گرفته تا موسیقی باید در بهترین فضاها و تالارهای دنیا عرضه و در کنار آن فیلم های سینمایی و مستند در سینماهای دنیا نمایش داده شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر ۳۰۰ فیلم در بازار فیلم ایران عرضه شده و افرادی که به عنوان خریدار در این بازار حضور دارند از جمله کارگردانان و شخصیت های مهم سینمای جهان هستند. امیدوارم از این فرصت بدست آمده به نفع فروش آثار ایرانی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: سینمای ایران، سینمای فاخر و شناخته شده ای در سطح بین الملل است و باید بیش از گذشته به دنیا معرفی شود. فیلم های ما باید بتوانند در سالن های بزرگ سینمای دنیا نمایش داده شوند.
جنتی با اشاره به تولیدات مشترک در حوزه سینما توضیح داد: هر چه بتوانیم همکاری های مشترکی با تولید کنندگان خارجی داشته باشیم، نیروهای خودمان فرصت بیشتری برای آشنا شدن با این افراد را خواهند داشت؛ نیروهایی که در راستای این آشنایی می توانند ما را در صحنه جهانی مطرح کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بروز رسانی سینماهای کشور گفت: ما بدنبال آن هستیم که خارج از اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بعضی از نهادهای دیگر کمک بگیریم تا از سینماهای موجود در کشور که اکثر آنها فرسوده هستند و از تجهیزات نامناسبی برخوردارند، استفاده کنیم. در حال حاضر از تعدادی از نهادها کمک گرفته و اعتباراتی در زمینه بازسازی سالن های سینما در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن در سطح کشور حدود ۱۵۰ مجتمع فرهنگی هنری داریم که سالن های آنها قابلیت تبدیل شدن به سالن های سینما را دارند و با هزینه اندک می توانند کاربری سینمایی پیدا کنند. البته بدنبال حامی مالی مناسب برای تجهیز این سالن ها هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بودجه فرهنگ و هنر کشور افزایش پیدا می کند یا خیر، توضیح داد: اصولا بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای این وزارتخانه نیست. یکی از مطالباتی که دائما در دولت و شورای برنامه ریزی داریم جذب اعتبارات بیشتر برای وزارتخانه است تا بتوانیم وظیفه خود را در قبال فرهنگ و هنر کشور انجام دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در راستای بازسازی مجموعه تئاتر شهر هنوز ابزار و لوازم مورد نظر خریداری نشده است، گفت: این مسأله باید از طریق معاونت هنری بررسی شود چرا که من در جریان ریز جزئیات این مسأله نیستم اما خودم از مراحل بازسازی این مجموعه بازدید کردم و به معاونت هنری تاکید کردم که هر چه سریعتر بازسازی تئاتر شهر را انجام دهند. خوشبختانه مشکلی در تامین بودجه در این زمینه نیست و ممکن است مشکلاتی در زمینه ورود کالا از گمرک باشد. در نهایت باید بگویم امسال مبنای ما این است که توجه ویژه ای به تئاتر کشور داشته باشیم.