رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: دولت امسال ۳۰ درصد قیمت فن آوری‌های نوین کشاورزی را به عنوان مشوق به کشاورزان پرداخت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز عباسی افزود: این اقدام، گام مهمی برای تحقق وعده‌های دولت تدبیر و امید در حوزه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است و این مرکز نیز عملیات شناسایی و معرفی فن آوری‌های نوین را در بخشی از تولید محصولات کشاورزی آغاز کرده است.

وی گفت: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به منظور توسعه کشت نشایی محصولات زراعی که با هدف کاهش مصرف آب توسط این وزارتخانه دنبال می‌شود، فن آوری های نوین کشت نشایی چغندر قند، ذرت دانه‌ای، کلزا و پنبه را شناسایی کرده و قرار است امسال در ۱۰ استان اردبیل، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، فارس، البرز، گلستان و کرمان بکارگرفته شود.

عباسی با بیان این که اعتبارات استان‌ها برای بکارگیری فن آوری‌های نوین کشت نشایی چهار محصول مورد نظر تامین شده است، تصریح کرد: ۳۰ درصد قیمت فن آوری‌های نوین به صورت مشوق یا کمک بلاعوض توسط دولت، ۲۰ درصد قیمت کالا، آورده کشاورزان و مابقی از طریق تسهیلات بانکی تامین می‌شود.

وی با اشاره به پرداخت مشوق ۳۰ درصدی قیمت فن آوری‌های نوین برداشت مکانیزه نخود، لوبیا و پنبه نیز گفت: با برداشت مکانیزه این محصولات نزدیک به ۳۵ درصد هزینه تولید کاهش پیدا می‌کند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: به‌کارگیری فن آوری نوین برداشت نخود در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و لرستان را برای سال جاری طراحی کرده‌ایم و قرار است فن آوری‌های نوین برداشت این محصول در قالب مزارع الگویی در سطح وسیع انجام گیرد.

وی اضافه کرد: فن آوری برداشت لوبیا نیز توسط مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی شناسایی شده که قرار است در استان مرکزی به صورت پایلوت اجرای شود.

عباسی همچنین برداشت مکانیزه پنبه را در تاریخ این محصول بی سابقه خواند و گفت: امسال برای برداشت مکانیزه پنبه در سطح شش استان کشور برنامه داریم و پیش بینی می‌کنیم با فرآیند شناسایی، معرفی، به‌کارگیری و بومی سازی فن آوری برداشت پنبه ظرف دو سال آینده، مشکلات برداشت این محصول برطرف شود.

وی درعین حال یاد آور شد که سال گذشته برداشت مکانیزه پنبه در سه استان خراسان جنوبی، فارس و خراسان شمالی با موفقیت انجام شده و مورد استقبال کشاورزان و مسئولان قرار گرفته است.

براساس این گزارش، مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهادکشاورزی در سال جاری توسعه فن آوری‌های نوین کشاورزی و ارتقای کمی و کیفی مکانیزاسیون کشاورزی در فرایند تولید زراعی، باغی، دام، طیور، آبزی پروری و جنگل و مرتع را به عنوان دو رویکرد اساسی دنبال می کند.