ابوالحسن داوودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتخاب سیدرضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل خانه سینما گفت: خوشحالم که بعد از مدتی طولانی آقای میرکریمی به این سمت انتخاب شده است و به او تبريك مى گويم. انتخاب او به عنوان مدیرعامل انتخاب شايسته اى است و من امیدوارم که بتواند مسایل عدیده سینمای ایران و مشكلات كهنه شده صنفی را حل کند.
امیدوارم میرکریمی انتظارات را برآورده سازد
وی با بیان اینکه از خانه سینما به لحاظ شرایط انحصارى و امکانات بالقوه و بالفعلش انتظارات زیادی وجود دارد، اظهار کرد: این شرایط سخت، مدیریت سختی را هم لازم دارد که هر کسی از پس آن بر نمی آید و مدیری که در این شرایط کار می کند باید تمام وقت و انرژی خود را برای این منظور قرار دهد به همین دلیل امیدوارم میرکریمی با سابقه ای که دارد، بتواند انتظارها را برآورده کند.
رییس شورای صنفی نمایش با اشاره به مسایلی که باید از این پس به عنوان اولویت خانه سینما قرار بگیرد، تاکید کرد: از جمله مسایلی که ما همیشه در صنف و در خانه سینما با آنها مواجه بوده ایم بحث اصلاح ساختاری بوده است. تعارض های معمول در خانه سینما غالباً به دلیل همین مشکلات ساختاری بوجود می آيد. مهمترین وجه این ساختار معيوب اين است که نسبت، اندازه و مسئوليت صنف ها نسبت به یکدیگر مشخص نیست.
وی اضافه کرد: در ساختار فعلى، اصناف مختلف در طبقه بندی های مختلف در اندازه ای مساوی کنار هم قرار گرفته اند و گویی همه این اصناف با اندازه های متفاوت کاری و مسئولیتی در جایی قرار گرفته اند که هیچ گونه فضای صنفی مستقلی براى هركدامشان وجود ندارد. مثل گروهی که مجبورند همگی شان در كنار هم در يك پنج درى بزرگ بخوابند و مسایل و مشكلات یکدیگر را تحمل کنند، در حالیکه تشكيلات خانه سینما می تواند به یک مجموعه آپارتمانی تبدیل شود که صنف ها در اندازه های مورد نیازشان فضا و آپارتمان خصوصی خود را داشته باشند و در مسایل كلى از قانون حاكم بر مجموعه آپارتمانى پيروى كنند بدون آنكه مزاحم حقوق همديگر باشند.
میرکریمی کار سختی را در پیش دارد
داوودی با اشاره به در کنار هم قرار گرفتن اصناف کارفرمایی، کارگزاری، تولیدی و خدماتی با منافع متضاد و براساس تشكيلاتى مبتنى بر يك سوسياليسم بدوى، عنوان کرد: باید در میان اصناف مختلف همراهی وجود داشته باشد اما از طرف دیگر باید جنس ارتباط و اشتراك منافع این اصناف با يكديگر مشخص باشد چون منافع آنها با یکدیگر تفاوت دارد و در مواردى كاملاً مقابل هم است.
این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه خانه سینما کمتر توانسته است به مدیریت دلخواه خود برسد، گفت: همیشه این اعتراض از بیرون وجود داشته است که خانه سینما توسط اقلیتى خاص پیش می رود و میرکریمی برای تغییر این دیدگاه کار سختی را در پیش دارد. البته او تجربه یک دوره مدیریت خانه سینما را داشته است و می داند که توان بالقوه خانه سینما با توان بالفعل آن اختلاف زیادی دارد. من همواره گفته ام که خانه سینما همچون بادکنکی است که تصویر بیرون آن ترسناک تر و حجیم تر از امکاناتی است که در داخل آن وجود دارد. پیدا کردن امکانات و به دست آوردن ظرفیت ها به یک انرژی تمام وقت نیاز دارد یعنی کسی که به لحاظ شخصیتی و برد بیرونی همه جانبه بتواند به صنف کمک کند.
وی گفت: اولین مساله خانواده سینما مشكلات بخش کارگزار و سرویس دهنده است. اغلب اعضای خانه سینما با عارضه بیکاری و معضل نبود امنیت شغلی روبرو هستند و انتظارات اين گروه از خانه سینما به نسبت چند سال گذشته بسیار بیشتر شده است، چراکه معمولاً زمانی که برای خانه سینما بحرانی بوجود می آید اهالی آن مسایل روزمره خود را فراموش کرده و بعد از برطرف شدن بحران، این نیازهای روزمره دوباره مطرح می شود. امیدوارم شرایطی پیش نیاید که فکر کنیم كاش دوباره در فضای بحران باشيم! اميدوارم مديريت فعلى در همین فضای آرامش بتواند نیازهای فوری، میان مدت و دراز مدت اصناف را برآورده سازد و بيشتر امیدوارم که میرکریمی با استفاده از انرژى تمام وقت و اعتبارش بتواند این امور را ساماندهی کند.
خانه سینما تصویر عام تری از خود نشان دهد
کارگردان فیلم سینمایی «رخ دیوانه» بیان کرد: معمولاً بحران ها كه از میان می رود اختلاف نظرها بیشتر مطرح می شود همچنین در فضاى آرامش نیاز به رفع مشکلات صنفی نیز بیشتر احساس می شود. اکنون خانه سینما چاره ای ندارد جز این که تصویر عام تری از خود نشان دهد تا بعضی از حرف و حدیث هایی را که از بیرون بیان می شود کمرنگ تر کند. به این ترتيب جماعت ٤ الی ٥ هزار نفره ای که عضو خانه سینما هستند می توانند به شکل واقعی ترى به این تشکیلات احساس وابستگی داشته باشند و فکر کنند که خانه سینما منافع آنها را هم در نظر می گیرد. طبیعتا در این شرایط همه نگرانی هایی که بابت ضعیف شدن و عدم فراگيرى خانه سینما وجود دارد هم بر طرف می شود.
داوودی با اشاره به افزایش بیشتر تعامل خانه سینما با نهادهای مرتبط عنوان کرد: همچنان که گفتم میرکریمی کار بسیار سختی را در پیش دارد و ما نمی توانیم به راحتی با انتخاب یک نفر فکر کنیم که همه مشکلات به سرعت حل می شود بلکه به دلیل پیچیدگی هایی که در بافت سیاسی و تشکیلاتی کشور وجود دارد برطرف کردن مشکلات، کار سختی است، اما شدنی است و با تعامل در همه جهات با نهادها بايد انجام گيرد. این تعامل می تواند با زمانبندی و تقسیم بندی برمبناى اهميت و ضرورت نيازهاى صنفى صورت گيرد.
خانه سینما خود را در حیطه ای مستقل نگه دارد
رییس شورای صنفی نمایش رفع مشکلات مالی و اقتصادی اعضاء را از اهم مسایلی دانست که باید مورد توجه قرار بگیرند و گفت: یکی از مهمترین چالش های خانه سینما رفع مسایل و نیازهای اکثریت افرادی است که با مسایل اقتصادی و همچنین مشکلات بیمه از جمله بیمه تامین اجتماعی، بیکاری و سلامتی روبرو هستند و خانه سینما باید بتواند در این حوزه امکانات لازم را برای اعضا فراهم کند. همچنین خانه سینما باید بتواند خود را در حیطه ای مستقل نگه دارد و اسیر و فرمانبر یک جریان خاص نشود.
وی در پایان گفت: زمانی که وابستگی ها به نهادها به طور مثال وزارت ارشاد و یا یک وزارتخانه و سازمان دولتی ديگر افزایش پیدا می کند، غالباً با جابجا شدن یک وزیر یا مدیر و يا عوض شدن سياست هاى كشورى، همه رشته ها پنبه می شود. بنابراین حفظ موقعیت مستقل خانه سینما به گونه ای که همه اعضا احساس کنند این خانه تنها به اقلیتى خاص تعلق ندارد، به فراگيرى عام خانه سینما و امور پیشبرنده آن کمک می کند.