به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کاهش بارندگی در برخی نقاط کشور چقدر بر میزان برداشت گندم از مزارع دیم تاثیر داشته است؟ اظهار داشت: مناطقی مانند بوشهر، خوزستان و بخشی از استان کهگیلویه و بویر احمد در این زمینه آسیب جدی دیدند، چراکه حدود دو ماه و نیم بارندگی در زمستان اتفاق نیفتاد و میزان بارندگی در این مناطق، ۴۰ الی ۵۰ درصد کمتر از حد نرمال آن بود، ضمن اینکه اگرچه این مناطق برای کشاورزان محلی قابل توجه است اما در تولید کشاورزی کل کشور اهمیت چندانی ندارد.
وی اضافه کرد: منطقه دیگری که ما نگران آن هستیم، بوشهر است که حدود ۸۰ هزار هکتار گندم دیم در این استان کشت شده است، همچنین استان همدان از دیگر نقاطی است که در مورد آن نگرانیهایی وجود دارد.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: در بقیه نقاط کشور براساس اطلاعاتی که وجود دارد، مشکل جدی برای گندم و جو دیم نیست، البته منظور بنده این نیست که وضعیت کاملا مطلوب است. بهعنوان مثال، در استانهای کرمنشاه، لرستان و کردستان، اوایل زمستان سرمازدگی خسارتهایی را ایجاد کرد که البته برآورد خسارت وارد شده، برآوردهایی محلی و ۱۵ تا ۳۰ درصد متغیر بوده است. در بقیه مناطق وضعیت مطلوب بوده و به اعتقاد بنده با کاهش تولید محصول مواجه نخواهیم بود.
کشاورز در ادامه با اشاره به امضای ۶ تفاهم نامه همکاری در زمینه های دام، شیلات، باغبانی، زراعت با وزارت کشاورزی کشور فرانسه اظهار داشت: همکاریهای ما شامل انتقال تکنولوژی محصولات از جمله بذرهایی با عملکرد بالا و با خصوصیت مقاومت به بیماریها و تنشها است، بهطوری که محصولات مورد مبادله، شرایط سازگاری بهتر برای انتقال به اراضی کشاورزی داشته باشند. ما به دنبال انتقال محصولات متعدد برای بهبود وضع کشاورزی و پایداری تولید هستیم که از جمله این محصولات می توان به بذور کلزا، ذرت، آفتابگردان، گندم و سورگوم اشاره کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: ما توافقات اصولی برای انتقال این تکنولوژیها و همکاریهای تجاری را انجام داده ایم، ضمن اینکه این اقدام در راستای ارتقای توان بخش خصوصی و آشنایی این بخش با مقررات بذر، واردات و صادرات آن است.
وی در مورد اینکه در زمینه بذرهای اصلاح شده چه محصولاتی را از فرانسه دریافت خواهیم کرد، اظهار داشت: اولین بذری که ایران دریافت میکند، بذر کلزا است که عملکرد بسیار بالایی دارد و مقاوم به خشکی و ریزش است، ضمن اینکه ظرفیت کاشت دیررستر را دارد.
کشاورز با بیان اینکه دومین محصول دریافتی از فرانسه، محصول ذرت است، ادامه داد: این بذور شامل ارقام میان رس و کوتاه رس برای صرفهجویی در مصرف آب و افزایش عملکرد مطلوب برای کشاورزان است، همچنین ما برای مناطق گرم و مناطق بهاره به دنبال انتقال بذر گندم اصلاح شده از فرانسه هستیم که این بذرها عملکرد بسیار بالایی دارد و در برابر بیماریها مقاوم هستند.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه سورگوم محصولی است که باید بیشتر مورد حمایت واقع شود، گفت: بذر بعدی که ایران از فرانسه دریافت می کند، آفتابگردان است که باید تغییرات خوبی در آن ایجاد شود و تولیدش برای کشور اقتصادی باشد، ضمن اینکه آخرین بذر نیز مربوط به جو است.
کشاورز در پایان افزود: ما در دو زمینه کشاورزی اکولوژیک و تطبیق تقسیم بندی های اقلیمی با محصولات کشاورزی با کشور فرانسه همکاری می کنیم.
در نشست کمیته مشترک کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه که با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی ایران و محصولات فرانسوی برگزار شده بود، ۶ سند همکاری در زمینه های دام، شیلات، باغبانی و زراعت بین طرفین به امضا رسید.