به گزارش خبرنگار مهر، حسین قیابنار، نماینده شورای عالی امور دینی ترکیه غروب پنجشنبه در افتتاحیه دومین کنفرانس بینالمللی فقه و قانون که در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار کرد: شریعت اسلام برای تحقق والاترین اهداف انسانیت به وجود آمده است.
وی با اشاره به ارتباط اخلاق و قانونگذاری، تصریح کرد: قانون بشریت همواره قابل تغییر است و تا زمانی که فقه اسلامی جزو شریعت است، ویژگیهایی دارد که با سایر ادیان متفاوت است.
این کارشناس دینی، الهی بودن را مهمترین ویژگی شریعت اسلامی بیان کرد و گفت: فقه اسلامی نسبت به هیچ یک از جنبههای زندگی بیتفاوت نیست.
وی با بیان اینکه فقه، مشکلات مردم را تا ابد برطرف میکند، اظهار کرد: فقه همان پارسایی است و از ویژگیهای پارسایی، جهان گرایی و انعطاف پذیری و قابلیت اجرا و بازنگری است.
حسین قیابنار ادامه داد: ما دستور داریم خداوند را بپرستیم، پس باید هر آنچه که خداوند متعال را خشنود میسازد انجام دهیم و آنچه که خداوند نهی کرده را کنار بگذاریم.
وی با تأکید بر اینکه هر اقدام مسلمانان که مورد رضایت خداوند باشد، نوعی عبادت محسوب میشود، گفت: حکمتهایی وجود دارد که ما را به خلق و خوی نیکو میرساند.
نماینده شورای عالی امور دینی ترکیه، افزود: خداوند میفرماید نماز ما را از فحشا و منکر باز میدارد؛ حسن خلق هم چنین ویژگی دارد، اما خداوند در ارتباط با روزه میفرماید شاید به پرهیزگاری برسید.
حسین قیابنار معتقد است که فقه هرگز نمیپذیرد که از اخلاق جدا باشد.
تکمیل اخلاق مهمترین هدف بعثت پیامبر بود
محمد المنذر الشوک، نماینده مجمع جهانی فقه اسلامی نیز در این کنفرانس اظهار کرد: خداوند راه را برای ما ترسیم کرده و حق را روشن ساخته و کتاب خود را نازل کرده که خاتمیت رسالت باشد.
وی اضافه کرد: خداوند، اسلام را آخرین دین الهی قرار داده و پیامبر(ص) برای همه جهانیان فرستاده شده تا رسالت اسلامی خود را انجام دهد.
نماینده مجمع جهانی فقه اسلامی، تکمیل اخلاق را یکی از اهداف مهم بعثت نبی مکرم اسلام ذکر کرد و گفت: پیامبر گرامی اسلام، غفلت را از دلهای ما زدود و با امر و نهی خویش، رهبر نصیحتگر بودند و خداوند پایبندی بر کتاب و سنت را بر ما ارزانی بدارد تا زیر پرچم ایشان باشیم.
وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری کنفرانس بین المللی فقه و قانون اظهار کرد: با توجه به اهمیت اخلاق در جهان معاصر انتظار میرود به آنچه که خداوند به ما دعوت کرده پایبند باشیم.