غلامحسین شافعی در گفتگو با مهر در مورد مباحث مطرح شده مبنی بر قاچاق پیاز زعفران ایران به افغانستان اظهارداشت: مطمئنا ما قادر به جلوگیری از کشت زعفران در کشورهای دیگر نیستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محصولی مثل مواد مخدر در دنیا رد و بدل میشود، افزود: امکان جلوگیری کامل از قاچاق پیاز زعفران وجود ندارد و اگر بیش از ۹۰ درصد تولید این محصول متعلق به ایران و کشور ما خاستگاه آن در جهان است، پس ما باید به سمت مدیریت بازار این محصول حرکت کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران اضافه کرد: به اعتقاد شورای ملی زعفران، با توجه به تسلطی که ایران بر بازار این محصول دارد، حتی قادر به مدیریت زعفران تولید شده در افغانستان است؛ بدین معنا که اگر ما کل مدیریت فروش زعفران را در دست داشته باشیم، میتوانیم محصول افغانستان را نیز بخریم و آن را مدیریت کنیم.
شافعی با اشاره به اینکه ایران باید مدیریت بازار جهانی طلای سرخ را در دست بگیرد، گفت: هم اکنون مدیریت بر بازار زعفران و رابطه مستقیم توزیع کننده با مصرف کننده نهایی دست ما نیست.
رئیس شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه در حال حاضر اروپا مدیریت بازار جهانی زعفران را در دست دارد، اظهارداشت: اصول کار این است که ما شیوهای را دنبال کنیم تا بتوانیم رابطه مستقیم با مصرف کننده جهانی بهوجود آوریم.
شافعی در مورد راهحل این موضوع نیز گفت: شورای ملی زعفران در این زمینه طرحی جامع ارائه کرده و یکی از آنها این است که ما در مرحله اول برند ملی زعفران ایران را تدوین کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید برند ملی زعفران ایران به دنیا شناسانده شود، تاکید کرد: همچنین ما باید برند ملی زعفران را برای مصرف کننده جهانی ضمانت کنیم؛ بدین معنا که مصرف کننده اطمینان یابد این محصول باکیفیت، عاری از هرگونه تقلب و آلودگی میکروبی است.
شافعی، لزوم اتصال مستقیم زعفران ایران به مصرف کننده نهایی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در چنین شرایطی ما قادر خواهیم بود مدیریت بازار جهانی طلای سرخ را در دست داشته باشیم و آن را از اروپا بگیریم، ضمن اینکه این بازار متعلق به ایران است و باید در اختیار ما باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه طرح ارتقای کیفیت زعفران در راستای اطمینان یافتن مصرف کنندگان جهانی طی ۴ سال اخیر در روستاهای دو استان خراسان رضوی و جنوبی در حال اجراست، اظهارداشت: اجرای طرح مذکور توفیقات بسیار چشمگیری را به همراه داشته است و طی دو سال گذشته در روستاهایی که این طرح به اجرا درآمده خریداران زعفران، محصول حاصل از طرح مذکور را از روستاییان کیلویی ۳۰۰ هزار تومان گرانتر خریداری میکنند.
رئیس شورای ملی زعفران با تاکید بر اینکه خروج پیاز زعفران از کشور نباید به هیچ عنوان آزاد باشد، تصریح کرد: هر چقدر هم که این موضوع کنترل شود، انتقال پیاز به صفر نخواهد رسید و کنترل کامل مساله امکانپذیر نخواهد بود.