حجت الاسلام حجت سالاری مكی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، این مجتمع بزرگ آموزشی، فرهنگی و رفاهی حوزه علمیه خراسان شمالی به گونه ای احداث می شود كه علاوه بر ارائه خدمات به طلاب و روحانیون، امكان برگزاری اردوهای كشوری و برنامه های آموزشی و فرهنگی حوزه های علمیه سایر استان ها نیز در این مجتمع وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: این مجتمع در جوار بوستان ملی تفریحی گردشگری بش قارداش بجنورد در زمینی به مساخت هفت هكتار احداث می شود.
حجت الاسلام سالاری مكی گفت: خیرین باید حوزه علمیه را در راه اندازی این مجتمع بزرگ همراهی كنند تا گام بزرگی در راستای ارتقای حوزه علمیه این استان برداشته شود.
این مسئول با اشاره به تاسیس نمایندگی حوزه علمیه این استان در سال ۸۸ افزود: با تاسیس این نمایندگی در خراسان شمالی، بخش قابل توجهی از مراجعه مستقیم طلاب به مركز كاهش یافته است.
وی با تاكید بر انجام نظارت های دقیق در مدارس علمیه و حوزه های آموزش و پژوهش تصریح كرد: یكی از موفقیت های حوزه علمیه خراسان شمالی ارتقای سطح علمی از مقدماتی به سطح دو است.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی افزود: هم اكنون مدرسه تخصصی امام خامنه ای در سطح ارشد در این استان، طلبه پذیرش می كند.
حجت الاسلام سالاری مكی، كمبود روحانی در این استان طی سالهای اخیر را یكی از مشكلات اساسی عنوان كرد و گفت: روحانیون استان تا پایه شش در خراسان شمالی تحصیل می كردند و بعد از آن برای ادامه تحصیل به استان های قم و مشهد مراجعه و در همان جا ماندگار می شدند.
وی افزود: با ماندگاری روحانیون استان در استانهای مذكور، خراسان شمالی در تامین روحانی برای ۹۰۰ روستا با مشكل مواجه شد كه خوشبختانه هم اكنون با توجه به ارتقای مدارس از سطح یك به سطح دو، این مشكل كمرنگ تر شده است.
این مسئول با اشاره به وضعیت مدارس علمیه استان عنوان كرد: در حوزه آموزش مدارس علمیه خراسان شمالی جزو مدارس برتر در سطح خراسان بزرگ به شمار می رود، این در حالی است که برخی از مدارس استان رتبه دوم و سوم را در بین ۱۰۸ مدرسه علمیه خراسان به خود اختصاص داده اند.
وی اظهار داشت: از لحاظ پژوهشی نیز مدارس علمیه خراسان شمالی در جایگاه خوبی قرار دارند چرا كه رویكرد حوزه علمیه استان در دو حوزه آموزش و پژوهش است.
به گفته این مسئول، طلاب خراسان شمالی از حوزه تحقیق و پژوهش استقبال خوبی دارند و حوزه علمیه استان نیز در این خصوص تاکید و توجه بیشتری داشته است.
حجت الاسلام سالاری مكی با اشاره به تفاوت نظام حوزه علمیه با نظام دانشگاهی افزود: باید حوزه اقدامات خود را ریشه ای و اصولی پیش ببرد.
مسئول نمایندگی حوزه علمیه استان همچنین با اشاره به سفر مدیر حوزه علمیه خراسان به این استان تصریح كرد: طی این سفر مدرسه علمیه شهرستان راز و جرگلان در زمینی به مساحت ۱۷ هزار متر مربع افتتاح و مدرسه تخصصی امام خامنه ای نیز كلنگ زنی شد.
وی اضافه كرد: همچنین طی این سفر با برگزاری همایشی، از ۱۴۸ طلبه برتر مدارس علمیه خراسان شمالی تجلیل شد.
به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون یک هزار و ۱۰۰ طلبه خواهر و برادر در ۱۵ مدرسه علمیه خراسان شمالی مشغول به تحصیل هستند.
خراسان شمالی با دارا بودن هشت شهرستان، جمعیتی بالغ بر ۹۱۱ هزار نفر دارد.