بجنورد- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت:۷۰ درصد از زندانیان این استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم مربوط به مواد مخدر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم قربانی دوشنبه شب در آستانه هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران، با اشاره به این که ۷۰ درصد زندانیان خراسان شمالی مربوط به مواد مخدر هستند، اظهار کرد: ۴۰ درصد از زندانیان استان به طور مستقیم محکومان مواد مخدر بوده و ۳۰ درصد از آنان نیز به صورت غیرمستقیم و به دلیل اعتیاد دست به اقدامات مجرمانه ای زده اند که منجر به حبس آنها شده است.

وی با اشاره به اینکه بهترین راهکار برای مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری از آن است، افزود: پیشگیری باید در وهله نخست از سوی خانواده ها انجام شود به همین دلیل لازم است خانواده ها ضمن آگاهی از واقعیت موجود، در رابطه با معضل اعتیاد به مواد مخدر و عواقب آن نیز اطلاعات و آگاهی داشته باشند.

قربانی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر این که اعتیاد به مواد مخدر ریشه در بیکاری دارد، توضیح داد: طبق آمار ۴۳ درصد از افرادی که اعتیاد دارند پیش از این شاغل بوده اند و به دلیل اعتیاد بیکار شده اند بنابراین نمی توان گفت اعتیاد الزاما ریشه در بیکاری دارد.

وی با بیان اینکه تاکنون خراسان شمالی ۵۰ شهید برای مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است، گفت: تحقیقات نشان می دهد  که سه عامل عزت نفس ضعیف، ناتوانی در بیان احساسات و فقدان مهارت ارتباطی و آموزشی از عوامل گرایش فرد به اعتیاد است.

قربانی  با اشاره به اینکه متأسفانه سن افراد معتاد به مواد صنعتی همچون شیشه به زیر ۱۵ سال رسیده است، ادامه داد: با تقویت سه حوزه عزت نفس، بیان احساسات و مهارت ارتباطی می توان از رجوع مجدد فرد به اعتیاد پبشگیری کرد.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات درمانی معتادان در خراسان شمالی، اظهار کرد: در حال حاضر استان دارای ۱۲۹ کلینیک ترک اعتیاد، ۱۲ کمپ و چهار مرکز DAC کاهش آسیب است.

قربانی افزود: همچنین سه مرکز شبانه برای افرادی که برای اقامت شبانه جایی ندارند و نیز یک مرکز موقتی که محل درمان دولتی و اقامت اجباری برای درمان افراد معتاد است، در خراسان شمالی وجود داشته و اکنون فعال هستند.

وی اظهار کرد: متاسفانه از تعداد کل مراجعان معتاد به مراکز ترک اعتیاد در خراسان شمالی تنها پنج الی ۱۵ درصد احتمال درمان دارند و مابقی به دلایل مختلف به چرخه اعتیاد باز می گردند.

قربانی ادامه داد: همچنین سال گذشته ۶۳۰ نفر معتاد به مواد مخدر نیز در مرکز اقامتی ماده ۱۶ و نیز سایر مراکز اقامت اجباری استان تحت درمان قرار گرفتند و پیگیری های لازم پس از خروج این افراد از مرکز ترک اعتیاد صورت گرفت.

به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی بر اساس بررسی های انجام شده میزان موفقیت در ترک اعتیاد معتادان در کلینیک ها و مراکز اقامتی حدود ۲۰ درصد بوده و ۸۰ درصد این افراد با وجود ترک، به دلیل نداشتن اعتماد به نفس بار دیگر به جرگه معتادان می پیوندند.