به گزارش خبرنگار مهر، رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران چندی قبل در گفتگو با خبرنگار مهر از تبدیل خیابان شهید استاد نجاتاللهی (ویلا) به پیادهراه صنایع دستی خبر داده و گفته بود: یک خیابان برای آن که به بورس تبدیل شود به دو ویژگی نیاز دارد؛ یک جامع باشد و دیگر مانع. خیابان ویلا از جامعیت برخوردار است به این معنی که انواع صنایع دستی را در آن میتوان یافت اما هنوز، آنچنان که باید و شاید، مانع نیست.
او در پاسخ به اینکه «مانع» بودن به چه معناست هم توضیح داده بود: مانع بودن یعنی اینکه برای کسی به صرفه نباشد که غیر از صنایع دستی، چیز دیگری در خیابان ویلا بفروشد مثل سهراه امین حضور که فقط به لوازم خانگی اختصاص دارد.
خسروآبادی همچنین از نامهنگاری و تشکیل جلسه با شورای شهر و معاونت ترافیک خبر داده و گفته بود: ما با معاونت ترافیک تهران صحبت کردهایم تا خیابان و مسیر جایگزینی را تعریف کنند. چراکه در تهران بهترين محل برای تبديل به بازارچه صنايعدستی، خيابان ويلاست و ما نبايد دنبال احداث فضاهای تازه و غيرواقعی باشيم، در حالیكه خيابانهايی مثل خيابان ويلا آماده تبديل شدن به بازارچه است.
پیادهراه «استاد نجاتالهی» دردی را دوا نمیکند
مدتی پس از طرح این موضوع از سوی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، خبرنگار مهر این پرسش را با رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در میان گذاشت و روند کارها را از او جویا شد.
مسعود سلطانیفر اما میگوید: این تصمیمی است که در دولت قبل گرفته شده و فکر بدی هم نیست اما واقعیت این است که با پیادهراه شدن خیابان استاد نجاتالهی (ویلا) دردی از صنایع دستی ما درمان نمیشود. نهایت اینکه این خیابان، به بورس صنایع دستی تبدیل میشود و مغازهداران، شرایط بهتری خواهند داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فروش را عمدهترین چالش صنایع دستی ایران برمیشمرد و بیان میکند: اگر شرایطی فراهم کنیم که تولیدات در کوتاهترین زمان ممکن و به مناسبترین و بهترین قیمت به فروش برسد، خوب است وگرنه اگر ما هنرمندان صنایع دستی را بیمه و مستمری آنها را برقرار کنیم تا زمانیکه آنچه تولید میکنند در گوشه کارگاهها خاک میخورد و به ثمن بخش خریداری میشود، چه فایدهای دارد!؟
به گفته سلطانیفر، تقویت بخش بازرگانی و تمرکز بر فروش و صادرات صنایع دستی و راه اندازی فروشگاه های سیار، مجازی، بازارچههای سنتی و حراج صنایع دستی از دیگر مواردی است که در سال جدید به آن توجه خواهیم کرد و این مهمترین حمایت از هنرمندان صنایع دستی است.
معاون رئیس جمهور، نوآوری را یکی دیگر از مواردی دانست که سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در ارزیابی کار هنرمندان به آن توجه میکند و هنرمندانی مورد حمایت سازمان قرار می گیرند که کارهایشان، خلاقه باشد.