معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه سالیانه حدود ۶ هزار و ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در بخش کشاورزی کشور تدوین می‌شود، گفت: لزوم دانش بنیان کردن کشاورزی کشور به خوبی احساس می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند در همایش رونمایی از محرک زیستی ویژه گندم (فلاویت) اظهار داشت: امروزه در شرایطی قرار داریم که نیاز به تغییر رویکرد در بخش کشاورزی به خوبی احساس می شود.

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی به بخش کشاورزی فشار می آورند و این بخش را ملزم به تغییر رویکرد می کنند، اضافه کرد: مهمترین این عوامل مساله تغییر اقلیم است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه موضوع محدودیت منابع آب به خوبی محسوس است و نیازی به ذکر آن نیست، افزود: از طرف دیگر، نیاز به غذا به ویژه پروتئین در جهان در حال افزایش است ضمن اینکه موضوع محدودیت منابعی مانند خاک نیز مطرح است.

زند تصریح کرد: در چنین شرایطی رونق بخش کشاورزی با توجه به محدودیت های موجود، باید شعار ما باشد.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی کشور باید دانش بنیان شود، گفت: تکنولوژی عاملی است که علی رغم محدودیت‌های موجود سبب رونق و توسعه کشاورزی می شود.

زند با اشاره به اینکه تحقیقات یکی از ارکان اصلی دانش بنیان ساختن بخش کشاورزی است، تصریح کرد: حدود ۱۰۰ سال است که تحقیقات در کنار بخش کشاورزی حضور دارد و دستاوردهای خوبی در این زمینه حاصل شده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بین اینکه سالیانه حدود ۶ هزار و ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در بخش کشاورزی تدوین می‌شود، اضافه کرد: یکی از رویکردهای سازمان ما تجاری‌سازی تحقیقات و واگذاری آنها به بخش خصوصی است، ضمن اینکه طرح مذکور حدود یکصدوچهارمین طرحی است که ما آن را به بخش خصوصی واگذار می کنیم.

در پایان این همایش از محرک زیستی ویژه گندم (فلاویت) با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، رئیس موسسه خاک و آب و معاون وزیر جهادکشاورزی رونمایی شد.

به گزارش مهر، کود زیستی فلاویت (ویژه گندم) حاوی باکتری‌های مفید و محرک رشد گیاه است که برای اولین بار در کشور تولید و فرموله شده است.

اثرات مثبت این کود زیستی در اراضی کشاورزی و اکثر استان‌های کشور در مراحل آزمایشگاهی و مزرعه ای به اثبات رسیده است و کاربرد آن می‌تواند سبب افزایش رشد و عملکرد گندم در شرایط کشت آبی و دیم شود.