به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه ۲۷ مرداد در محل شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
نوش آبادی پیش از آغاز سوال و جواب خبرنگاران با اشاره به جشنواره بین المللی امام رضا(ع) گفت: به دلیل گستره ملی و بین المللی جشنواره و مشارکت هنرمندان داخلی و خارجی، این رویداد اهمیت زیادی دارد. به علاوه در ۳۱ استان و با مشارکت ۷۷ کشور خارجی برگزار می شود. بنابراین جشنواره امام رضا(ع) می تواند گامی موثر در جهت دیپلماسی فرهنگی ایران تلقی شود.
وی افزود: همزمان با دهه کرامت، در ۲ هزار و ۱۰۰ بقعه مبارکه کشور، جشن کرامت برگزار خواهد شد و برنامه ها عمدتا مردمی هستند. سعی شده در جشنواره امام رضا(ع) از حداقل امکانات دولتی استفاده شود چون این یک جشن بزرگ مردمی است. بنابراین جشنواره هم مردمی است. این جشنواره در جهت تحکیم فرهنگ اهل بیت و اسلام ناب محمدی و در راستای ایجاد وحدت، رفاه و انسجام میان کشورهای اسلامی دنبال می شود.
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه گفت: پیش از آن که به سوالات خبرنگاران پاسخ بدهم، به این نکته هم درباره صندوق اعتباری هنر است. در دولت یازدهم اتفاق خوبی افتاد و صندوق اعتباری با ظرفیت و مدیریت جدید و همچنین امکانات بخش غیردولتی فعال شد و توانست گامی را در جهت حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان بردارد. ۱۷ هزار و ۹۵۷ نفر از سال گذشته تا امروز عضو این صندوق شده اند که البته تعدادی از آن ها پالایش شدند چون در گذشته به صورت بی رویه اقدام به عضوگیری برای صندوق شده بود.
نوش آبادی ادامه داد: سعی شده که افراد واجد شرایط عضو صندوق مذکور شوند. تا پایان سال ۹۳، رقم اعضا به حدود ۱۸ هزار نفر رسیده که پیش بینی می شود نیمه اول امسال، به ۴۰ هزار نفر برسد. از تعداد اعضای فعلی، ۵ هزار و ۵۰۰ نفر خانم یعنی ۳۱ درصد اعضا، و ۱۲ هزار و ۴۱۶ نفر از آقایان هستند که ۶۹ درصد جمعیت کل صندوق را تشکیل می دهند. در این میان، ۱۴ درصد از اعضا دارای مدرک دکترا، ۳۸ درصد مدرک کارشناسی ارشد، ۱۲ درصد کارشناسی، ۲۷ درصد فوق دیپلم و ۹ درصد دارای مدرک دیپلم هستند. امیدواریم در آینده نزدیک، همه کسانی که هویت فرهنگی و هنری دارند و عضو جامعه هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران هستند، شناسایی شده و عضو این صندوق شوند. چون معتقدیم دغدغه این گروه ها باید به حداقل برسد و در شرایطی که در شان آن هاست، زندگی کنند.
از هنرمندانی که سابقه ضدیت با نظام را ندارند دعوت می کنیم
وی در پاسخ به اولین سوال این نشست درباره سخنان حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد درباره بهمن قبادی گفت: این مساله را باید از شخص آقای ایوبی بپرسید اما به هر حال، سیاست رسمی وزارت ارشاد جذب هنرمندان، نویسندگان و نخبگانی است که به دلایل مختلف، از کشور فاصله گرفته اند. اگر امکان حضور این افراد فراهم شود و سابقه ضدیت با نظام و همکاری با معاندان را نداشته باشند، طبیعی است که از آن ها دعوت کنیم تا در خدمت ملت و کشورشان باشند. عده ای از کسانی که به خارج رفته اند، نه دلیل امنیتی داشته اند و نه مشکل سیاسی. رفته اند و امروز می بینند که فضا برای خدمت و حضور در کشور مناسب است.
در مورد برگزاری کنسرت ها، نقش بدل یکدیگر را بازی نکنیم
این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکل برگزاری کنسرت های موسیقی در نقاط مختلف در کشور، گفت: پیش نویس اولیه شیوه نامه اجرایی برنامه های فرهنگی از جمله کنسرت ها، نوشته شده اما هنوز نهایی نشده است. در حال حاضر مشغول مذاکره و بررسی به همراه نیروی انتظامی هستیم تا نواقص و اشکالات این پیش نویس را برطرف کنیم. اجرای برنامه های هنری که کنسرت ها یکی از آن ها هستند، در گرو همکاری ۳ گروه یا نهاد در کشور است: نیروی انتظامی، قوه قضائیه و وزارت ارشاد. ما به دنبال همکاری این ۳ نهاد هستیم. نکته مهم این است که هر نهادی وظیفه خود را انجام بدهد و نقش بدل یکدیگر را بازی نکنیم تا مشکلات حل شود. صدور مجوز برای اجرای کنسرت ها و همچنین هر برنامه فرهنگی هنری دیگر، براساس قانون، به عهده وزارت ارشاد است و نمی توانیم این را به عهده دیگران بگذاریم. اما همان طور که اشاره کردم، اجرای مناسب یک برنامه فرهنگی هنری در گرو همکاری ۳ نهاد مذکور است تا در امنیت، محیط سالم و به دور از همه حاشیه ها و جوانب منفی برگزار شوند.
ساخت و پخش کلیپ های غیرمجاز در فضای مجازی تخلف است
سخنگوی وزارت ارشاد درباره کلیپ های غیرمجاز در فضای مجازی گفت: بارها اعلام کرده ایم که هر نوع کار هنری اعم از ساخت کلیپ موسیقی وصوتی و تصویری، باید فرایند قانونی تولید را طی کند و اگر این مراحل را طی نکند، آن محصول غیرمجاز تلقی می شود و نه تنها از آن حمایتی نمی شود، بلکه به عنوان متخلف با صاحب آن برخورد خواهد شد. کلیپ هایی هم که به آن ها اشاره می کنید و بدون مجوز در فضای مجازی پخش می شوند، فاقد اعتبار هستند و سازندگانشان متخلف اند. بنابراین طبق قانون با آن ها برخورد می شود. منکر این هم نیستیم که در بازار، محصولاتی وجود دارند که مراحل قانونی تولید را طی نکرده اند.
نوش آبادی در پاسخ به سوال دیگری درباره صندوق اعتباری هنر گفت: تمام کسانی که عضو این صندوق هستند، ممکن است الزاما از امکانات و اعتبارات صندوق برخوردار نباشند. چون گام اول شناسایی آن هاست. گام بعدی هم حمایت با توجه به توانی است که صندوق دارد. بحث حمایت وزارت ارشاد از موسسات، خبرگزاری ها و سایت های خبری، منهای حمایت از صندوق اعتباری هنر است. خبرنگارانی هستند که به صورت آزاد کار می کنند و عضو رسانه خاصی نیستند. ما آن ها را هم شناسایی می کنیم و در صورت واجد شرایط بودنشان، آن ها هم تحت بیمه تامین اجتماعی قرار می گیرند. پس حمایت از هنرمندان، روزنامه نگاران و نویسندگان فقط مختص و منحصر به صندوق اعتباری هنر نیست. هیچ خبرنگار، هنرمند و نویسنده ای نگران نباشد چون یا عضو یک رسانه است که ارشاد از او حمایت خواهد کرد و یا عضو صندوق هنرمندان است و یا به صورت آزاد از این حمایت برخوردار خواهد شد.
پخش تبلیغ فیلم های سینمایی از شبکه های معاند تخلف و جرم است
وی در بخش دیگری از این نشست، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تبلیغ فیلم های سینمایی داخلی در شبکه های ماهواره ای، گفت: براساس آیین نامه وزارت ارشاد و ابلاغیه ای که به تمام نهادهای فرهنگی، فیلم سازان و هنرمندان اعلام شده، اگر تبلیغ فیلمی از طریق شبکه های خارجی معاند، با رضایت صاحب فیلم یا آن محصول فرهنگی هنری صورت بگیرد، تخلف است و جرم محسوب می شود. چون این دغدغه پیش از این وجود داشت که صدا و سیما با ما همکاری نمی کند و تبلیغ فیلم ما را پخش نمی کند. اما با شرایطی که امروز پیش آمده و صدا و سیما تبلیغ فیلم ها را با ۹۰ درصد تخفیف پخش می کند، این عذر گرفته شده است و هنرمندان بی نیاز از این خواهند بود که تبلیغ اثرشان از طریق شبکه های معاند پخش شود.
نوش آبادی درباره ترانه «عرب کش» نیز گفت: در مورد این ترانه هیچ مجوزی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر نشده است.