به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خلج امروز در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه سازمان دامپزشکی بابت شیوع بیماری لمپی اسکین و آنفلوآنزای پرندگان چه میزان غرامت به تولیدکنندگان و دامداران پرداخته است، اظهار داشت: غرامت بیماری لمپی اسکین در سال گذشته ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده که از این میزان حدود ۴ تا ۵ میلیارد تومان آن در اختیار دامداران قرار گرفت و مابقی نیز صرف هزینه های سموم، عملیات ضد عفونی و قرنطینه شد ضمن اینکه اگر امسال مواردی از این بیماری مشاهده شود، غرامتی به آن تعلق نمی گیرد، اضافه چراکه با واکسیناسیون می توان مانع آن شد.
وی درباره ادعای برخی مرغداران مبنی بر اینکه سازمان دامپزشکی به دلیل آنفلوآنزای سال ۹۰ به آنان بدهکار است، افزود: این دسته از مرغداران طلب قانونی ندارند؛ چراکه مرغدار موظف است واحد تولیدی خود را بیمه کند و مرغ را بیشتر از مدت انقضای بیمه مرغداری نگه داری نکند. بنابراین به کسانی که این موارد را رعایت نکرده اند، از نظر قانونی چیزی تعلق نمی گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با بیان اینکه این سازمان نیازمند امکانات کافی در زمینه نیروی انسانی و اعتبارات مالی است، اظهار داشت: برای مقابله با بیماری تب مالت برنامه راهبردی تهیه کرده ایم که برای اجرای این برنامه نیازمند ۱۲۳ میلیارد تومان هستیم.
وی اضافه کرد: آسان ترین، موثرترین و ارزان ترین روش برای مبارزه با بیماری تب مالت واکسیناسیون فراگیر است که در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۶ درصد افزایش عملکرد در این زمینه داشتیم همچنین در زمینه واکسیناسیون عیله بیماری هاری، در ۵ ماهه امسال ۱۰ درصد افزایش عملکرد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته ایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه این سازمان از ورود دام زنده (مجاز و غیرمجاز) به قصد کشتار در کشتارگاه های سراسر کشور با حمایت شخص وزیر جهاد کشاورزی جلوگیری میکند، خاطرنشان کرد: در ۱۸ ماهی که بنده مسئولیت این سازمان را برعهده گرفته ام، از واردات دام از آسیای میانه و افغانستان به کشور جلوگیری شده اما در مورد پاکستان به دلیل وجود مرز وحشی و صعبالعبور داستان متفاوت است و با وجودی که مجوز ورود بهداشتی دام نمی دهیم، دام از این طریق وارد کشور می شود.
وی با بیان اینکه در چنین مواردی سازمان دامپزشکی مداخله می کند و مخاطرات بهداشتی حاصل از این کار را کاهش می دهد، اظهار کرد: اقدامات ما باعث کاهش ورود دام از سیستان و بلوچستان به دیگر استان های کشور شده است.
خلج اظهار داشت: سامانه یکپارچه الکترونیکی با همکاری سازمان دامپزشکی و دستگاه های انتظامی به منظور پایش و کنترل تردد وسایل نقلیه عامل هر نوع دام، طیور، آبزیان، فرآورده های خام دامی و نهاده ها در مبادی ورودی و خروجی کشور امسال راه اندازی می شود.
وی درباره شیوع بیماری VHS در مزارع ماهیان سردآبی نیز با بیان اینکه این بیماری از سال ۶۳ در کشور وجود داشته است، گفت: شیوع گسترده بیماری VHS از اردیبهشت ماه سال ۹۲ در کشور به ثبت رسیده است.
خلج ادامه داد: در نتیجه مجموعه اقدامات سازمان دامپزشکی تعداد مزارع آلوده که در سال ۹۲، ۳۲۲ مورد بوده به ۱۵۶ مورد در سال ۹۳ کاهش یافته و این نشان دهنده افت ۶۲ درصدی مزارع آلوده در کشور است.
رئیس سازمان دامپزشکی تعداد مزارع آلوده به این بیماری را در پنج ماهه امسال ۲۳ مورد عنوان کرد و گفت: این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۳ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به نهایی شدن پروتکل بهداشتی ایران و روسیه عنوان کرد: در حال حاضر ۳۰ تن میگوی ایرانی به کشور روسیه صادر شده که امیدواریم این مساله آغازگر یک اقدام مستمر در این زمینه باشد ضمن اینکه مبادله توافقنامه دام و دامپزشکی با کشور عراق امضا شده و از هفته قبل صادرات محصولات دامی مجددا به این کشور از سر گرفته شده است. همچنین مبادله این توافقنامه با کشورهای جمهوری آذربایجان و پاکستان در مرحله نهایی شدن قرار دارد.
به گفته خلج، مبادله توافقنامه با کشور چین نیز در دست پیگیری است و به زودی نهایی میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی درباره صادرات مرغ و تخم مرغ به کشورهای عراق و افغانستان و مشکلات ایجاد شده در این زمینه اظهار داشت: صادرات این محصولات به عراق و افغانستان از لحاظ بهداشتی هیچ مشکلی ندارد و دیگر مشکلات موجود در این زمینه در حیطه اختیارات ما قرار ندارد.