نشر «شورآفرین»، چهار رمان بری آنسورث، نویسنده‌ بریتانیایی را با ترجمه‌ صبا راستگار منتشر می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، بری آنسورث یکی از معدود نویسنده‌هایی است که چهار بار نامزد جایزه‌ بوکر شده و سرانجام در سال ۱۹۹۲ جایزه‌ بوکر را از آن خود کرد. آنسورث علاوه بر بوکر، جایزه‌ی والتر اسکات ۲۰۱۲ را نیز برده است.

رمان «گرسنگي مقدس»، شاخص‌ترین اثر بری آنسورث است که جایزه‌ بوکر ۱۹۹۲ را از آن خود كرده است. داستان کتاب در سال‌های عصر روشنگری انگلستان و مدتی پیش از ظهور داروین و الغای قانون بردگی در ۱۸۳۳ می‌گذرد.

رمان به دو کتاب تقسیم می‌شود: در سال‌های ۱۷۵۲ و ۱۷۵۳ آغاز می‌شود و در سال ۱۷۶۵ پایان می‌یابد. این دو کتاب با فاصله‌ یک دهه از هم جدا می‌شود. متیو پاریس، شخصیت اصلی رمان است. او یک پزشک است و چند سالی نیز از پسرعمویش اراسموس که در اوایل بیست زندگی‌اش به سر می‌برد و دشمنی دیرینه‌یی با او دارد، بزرگ‌تر است. قبل از شروع داستان، متیو، به خاطر نگارش کتابی علیه‌ی کلیسا زندانی می‌شود و همسرش هنگامی که او در زندان به سر می‌برد، می‌میرد. متیو پاریس می‌خواهد که از گذشته‌ خود خلاص شود، به خاطر همین پُستِ دکتر کشتی تجارت برده‌ لیورپول را که به او محول می‌شود، می‌پذیرد. مالک کشتی کسی نیست جز عمویش ویلیام کمپ، پدر اراسموس.

رمان «جزیره‌ آقای پاسکالی» نخستین کتاب آنسورث است که به مرحله‌ نهایی جایزه‌ بوکر (۱۹۸۰) راه یافت. داستان در سال ۱۹۰۸ در جزیره‌‌ای در یونان می‌گذرد که پایگاه نظامی امپراتوری عثمانی است. آقای پاسکال با این‌که هر لحظه خطر دستگیری تهدیدش می‌کند، گزاراشات خود را به طور مرتب به استانبول می‌فرستد: گزاراشاتی در رابطه با فعالیت افراد بومی و کارهایی که می‌کنند. با ورود یک باستان‌شناس انگلیسی به جزیره، آقای پاسکالی به او مظنون می‌شود و ماجرا وارد مرحله‌ی اوج خود می‌شود. نسخه‌ سینمایی این رمان در سال ۱۹۸۸ به کارگردانی جیمز دیردن، با بازی بن کینگسلی، چارلز دنس، و هلن میرن ساخته شد که به جشنواره کن نیز راه یافت.

«نمایش اخلاقی» دیگر رمان آنسورث است که به مرحله‌ نهایی بوکر ۱۹۹۵ راه یافت. رمان، سال‌های آخر قرن چهاردهم انگلستان قرون وسطا را روایت می‌کند و اتفاقات آن دوره که در یک روستای بی‌نامی در انگلستان شمالی (شمال رود هامبر) می‌گذرد. کشیشی که از حوزه‌ اسقفی خود می‌گریزد به یک گروه بازیگران دوره‌گرد می‌پیوندد که عازم قلعه‌ی اربابی هستند؛ جایی که قرار است برای مراسم کریسمس نمایش اجرا کنند.

«یاقوت» چهارمین رمان آنسورث است که در سال ۲۰۰۶ نامزد جایزه‌ی بوکر شد. ماجرای رمان در قرن ۱۲ میلادی در جزیره‌ی سیسیل ایتالیا می‌گذرد و از زبان یک مرد جوان انگلیسی-نورمنی روایت می‌شود. مولفه‌های اصلی این رمان، عشق، رمزوراز، تمنا و انتقام است. نشریه‌ «گاردین» در وصف این رمان می‌نویسد: «خواندن این رمان، حس حیات و زنده‌بودن به آدمی می‌دهد؛ طوری که آدمی را به سفر به سیسیل آن دوره ترغیب می‌کند.» نیویوک‌تایمز نیز می‌نویسد: «این رمان به دوره‌یی اشاره می‌کند که نورمن‌ها، یونانی‌ها، بیزانسی‌ها و مسلمانان و یهودیان بی‌این‌که دخالتی در امور هم داشته باشند، در کنار هم در صلح و آرامش زندگی می‌کردند.»

مجموعه‌آثار بوکری بری آنسورث را با ترجمه صبا راستگار و از سوی نشر «شورآفرین» منتشر می‌شود.

برچسب‌ها