به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در ادامه سفر هیاتهای تجاری از کشورهای مختلف به ایران بعد از توافق جامع هستهای، یک هیات متشکل از یکصد شرکت فرانسوی و دو وزیر این کشور روز یکشنبه وارد تهران میشوند.
ریاست این هیات بزرگ تجاری را «استفان لو فول» وزیر کشاورزی و «ماتیاس فکل» وزیر مشاور در تجارت خارجی بر عهده دارند.
در میان شرکتهای فرانسوی، نماینده شرکت نفتی توتال، شرکت خودروسازی پژو و شرکت هواپیمایی «ایرباس» نیز وجود دارند. این هیات توسط یک سازمان لابیگری تجاری بنام «مِدِف» راهی تهران شده اند.
این گزارش از قول یک منبع که نامی از وی برده نشده، نوشته است: «ما به ایران میرویم تا بخشهایی که میتوانیم فعالیت کنیم را مشخص نماییم، اما خواهان روابط تجاری با هر قیمتی نیستیم».
این گزارش مینویسد که بسیاری از شرکتهای تراز اول فرانسه که در میان ۴۰ شرکت برجسته از لحاظ میزان ارزش در بازار سهام فرانسه هستند، در لیست هیات اعزامی به ایران قرار دارند. البته به گزارش رویترز، برخی شرکتهای متوسط و کارفرمایان کوچک در زمینههای کشاورزی، محصولات لوکس، مالی، حمل و نقل، داروسازی و ساخت و ساز نیز در این هیات حضور دارند.
قرار است روز سه شنبه دفتر تجاری فرانسه نیز در تهران بازگشایی شود.
رویترز مینویسد، فرانسه یکی از سختترین مواضع را میان شش قدرت جهانی در توافق هستهای ایران اتخاذ کرده بوده، اما «لوران فابیوس» وزیر خارجه این کشور در سفر اخیر خود به ایران نیز گفت که فکر نمیکند مواضع فرانسه بر آینده روابط تهران و پاریس تاثیر منفی بگذارد.
ذر ادامه این رفت و آمدها قرار است ماه آینده میلادی نیز «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران به فرانسه سفر کند.
رویترز مینویسد که شرکتهای فرانسوی ممکن است در قدم اول در حوزههایی که مورد تحریم اروپا و آمریکا نیست فعال شوند، مانند بخش کشاورزی و دامداری که شرکتهای فرانسوی قبلا هم تا حدودی در این بخشها حضور داشتهاند.
یک مقام فرانسوی به این خبرگزاری گفته است که این سفر میتواند منجر به ایجاد تمایلاتی در شرکتهای فرانسوی برای ورود به بازار ایران و عقد قرارداد تا ماه آینده شود، اما قراردادهای بزرگ انتظار میرود که به بعد از برچیده شدن تحریمهای غرب علیه ایران موکول شود.
رویترز مینویسد در صورتی که ایران به تعهدات خود طبق برنامه عمل کند، انتظار میرود که تحریمها در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ لغو شود.
واردات فرانسه از ایران در سال ۲۰۱۳ به ۶۶ میلیون دلار رسید، در حالی که این رقم قبل از تحریمها به یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون دلار بالغ میشد. صادرات این کشور نیز در همین بازه زمانی از یک میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار به ۴۹۴ میلیون دلار سقوط کرد.
سال گذشته بزرگترین بانک فرانسوی «بیان پی پاریبا» به اتهام دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران و چند کشور دیگر به پرداخت ۹ میلیارد دلار جریمه محکوم شد.