به گزارش خبرنگار مهر، سردار گلفام رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در نشست خبری خود به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس برای نخستین بار خبر کشف این شمشیر را اعلام کرد و وعده داد که آئین رونمایی از شمشیر مختار ثقفی، صبح امروز چهارشنبه (۱ مهر) در حاشیه مراسم رونمایی از مجموعه کتاب دفاع مقدس برگزار شود.
یوسف منصورزاده مدیر کاخ موزه سعدآباد در پی انتشار این اظهارات به خبرنگار مهر گفت: در جلساتی که با مسئولان موزه نظامی کاخ سعدآباد داشتیم آنها اسناد رواییای ارائه کردند و از آنجا که تنها توسط کارشناسان آنان اصالت این شمشیر بررسی شده، لازم دانستیم که این بررسیها توسط کارشناسان ما نیز ادامه یابد سپس با قاطعیت درباره آن صحبت کنیم.
وی افزود: درباره میراثی بودن این اثر نمیتوان در حال حاضر با قاطعیت گفت که این شمشیر متعلق به مختار ثقفی است بنابراین چون این شی یک اثر تاریخی و میراث فرهنگی است باید اصالت آن توسط کارشناسان میراث فرهنگی نیز مورد تایید قرار گیرد.
۱۵۰میلیارد تومان برآورد هزینه بهسازی هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
محسن قریب مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری هتلهای ایرانگردی و جهانگردی پیش از ظهر ۳۱ شهریور نشست خبری در رابطه با این گروه از هتلهای گسترده و قدیمی در کشور، گفت: بیشتر هتلهای ایرانگردی و جهانگردی سه ستاره و مختص به اقشار متوسط جامعه هستند، اما هتلهای یزد، اصفهان و شیراز بیشتر در ردیف هتلهای پنج ستاره قرار دارند.
وی گفت: در برخی از این هتلها کارهای بسیار خوبی شده که میتوان به آنها «هتل موزه» گفت. مانند هتلهای دامغان، بوشهر و یا هتل یزد. این هتلها معمولا در بهترین نقاط شهر واقع شدهاند که از معماری بومی در طراحی آنها بهره برده شده است.
قریب در پاسخ به موضوعی مبنی بر اینکه بسیاری از هتلهای جهانگردی از خدمات پذیرایی مناسبی برخوردار نیستند و حتی برخی از هتلهای سه ستاره جهانگردی به دلیل قدمت زیاد آنها، رو به فرسایش قرار گرفتهاند، گفت: برخی از این استهلاکها دست ما نیست و برخی از خدمات را باید جبران کنیم. برآورد بودجه برای بهسازی واحدهای موجود در گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی ۱۵۰ میلیارد تومان است تا بتوانیم این مجموعهها را به هتلهای سه ستاره مقبول بینالمللی برسانیم. مکاتبات آنها آغاز شده و در صدد هستیم که تائیدیه سازمان میراث فرهنگی را برای معرفی به صندوق توسعه ملی بگیریم.
آژانس متخلف تعلیق شد
یک ماه پیش خبرگزاری مهر از سفر گردشگران ایرانی به ارمنستان خبر داد که سفرشان با اتفاقات ناخوشایندی همراه شده بود. دفتر خدمات مسافرتی مجری این تور، گردشگران ایرانی را با اتوبوسی به ارمنستان فرستاد که بنا به گفته مسافران، حدود ۹۰۰ لیتر سوخت گازوئیل در زیر آن جاسازی شده بود!
این آژانس مسافرتی دارای شماره ثبت و مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی بوده و هر هفته پنجشنبهها تور زمینی و هوایی به ارمنستان را برگزار می کرد تا اینکه یکی از شهروندان تهرانی شرکت کننده در این تور که بابت سفر با اتوبوس VIP از روز ۱۸ تا ۲۳ مردادماه حدود ۷۶۵ هزار تومان هزینه واریز کرده بود، به همراه مسافران دیگر این تور زمینی به خبرنگار مهر اعلام کردند: «در طول سفر، بوی مشمئزکننده گازوئیل همه مسافران را اذیت میکرد. راننده اتوبوس و کسی که خود را به عنوان راهنما معرفی کرده بود میگفتند حتما فیلترها کثیف شده است. بوی بد گازوئیل و حرکت کند اتوبوس به دلیل سنگینی بیش از حد آن سوالات بی جواب ما در طول سفر بود. تا اینکه سر مرز حدود ۵ ساعت معطل شدیم برای اینکه اجازه ورود به ایروان را به اتوبوس بدهند. هر چند دقیقه یک بار، اتوبوس متوقف میشد و از مخزنهای گازوئیل جاسازی شده در زیر اتوبوس شلنگی گازوئیل را بیرون میداد و راننده و همراهش که بهعنوان راهنمای تور با ما آمده بود، گازوئیل را به افراد مختلف میفروختند. آنجا بود که متوجه شدیم مقدار زیادی گازوئیل زیر اتوبوس جاسازی شده و آنها در قالب تور گردشگری، قاچاق گازوئیل انجام می دهند.»
بازتاب این خبر و شکایت گردشگران تور مسافرتی ارمنستان موجب شد تا اداره کل نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی به بررسی این پرونده بپردازد و از هر یک از مسئولان در اجرای این تور پاسخ بخواهد.
ولی تیموری، مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در این باره به خبرنگار مهر گفت: رای صادره برای این دفتر خدمات مسافرتی روز ۲۶ شهریور صادر اما در روز ۲۸ شهریور ماه ابلاغ شده است بنابراین از تاریخ ابلاغ به مدت یک ماه فعالیت های این آژانس به حالت تعلیق در میآید تا آژانس مربوطه مستندات خود را تکمیل کرده و پس از این مدت، رای قطعی درباره آژانس صادر شود.
پنجشنبه بازار میناب و روش تهیه فالوده شیرازی هم ثبت ملی شد
برگزاری پنجشنبه بازار میناب و مهارت تهیه فالوده سنتی شیراز به همراه ۱۷ اثر دیگر در کمیته تخصصی ثبت میراث فرهنگی ناملموس واجد شرایط ثبت شناخته شد و در فهرست میراث ملی قرار گرفت. کمیته تخصصی ثبت میراث فرهنگی ناملموس روز چهارشنبه ۲۵ شهریور ۹۴ برگزار شد، در این کمیته ۱۹ اثر در فهرست معرف و درخطر ملی به ثبت رسید.
این آثار عبارتند از، «سبک موسیقی علوانیه»، «عروسک بازبازک لیلی» از خوزستان، «داستانها، نقل ها، و افسانه های آشیقی (متون نمایش سنتی) زنجان، «مهارت های سنتی جوک کاری» (فهرست در خطر)، «مهارت تهیه فالوده سنتی شیراز»، «مراسم آئینی سینه زنی قطاری شیراز»، از استان فارس، «مهارت سنتی کاربافی میبد»، «مراسم آئینی شاه حسن و شاه حسین میبد»، مراسم آئینی شده بندی و شده گردانی در ماه محرم اردکان»، از استان یزد و «آوای کار یامال در دریانوردی با لنج»، «مهارت دوخت و تهیه کندوره»، «بازی سنتی رمازا»، «بازی سنتی رحمونی»، «بازی سنتی درا» (فهرست در خطر)، «مهارت تهیه دوخت برکه (برقع)، «آئین سنتی ازدواج»، «مهارت سنتی ساخت عروسک های بومی قشم، دهتولو»، «مهارت سنتی ساختن و نواختن عود(بربط)، «شیوه سنتی برگزاری بازارهای هفتگی: پنج شنبه بازار میناب»، (فهرست در خطر)، که از استان هرمزگان به ثبت رسید.
شرکت ایتالیایی پنهلوپه ایرانی را ۱۵ میلیون یورو بیمه کرد
مجسمه «پنهلوپه» ایران از ۱۸ اردیبهشت با همتایان خود در بنیاد پرادا به نمایش درآمده بود و شامگاه شنبه ۲۸ شهریور وارد ایران شده و در موزه ملی ایران مستقر شدند. مجسمههای پنهلوپه که پس از چهار ماه نمایش در ایتالیا به ایران رسیدند، توسط یک شرکت ایتالیایی به نام کاتولیکا بیمه شدهاند؛ قیمت بیمه مجسمه پنه لوپه ایرانی ۱۵ میلیون یورو بوده است.
جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران درباره جزئیات بیمه مجسمههای پنهلوپه به خبرنگار مهر گفت: دو مجسمه پنهلوپه از موزه واتیکان هر یک به میزان ۹۰۰ هزار یورو و ۶۰۰ هزار یورو بیمه شدهاند. مجسمه موزه کاپی تولینی هم ۴۰۰ هزار یورو بیمه شد، اما مجسمه پنهلوپه ایران به دلیل قدمت بیشترش ۱۵ میلیون یورو بیمه شده است. قیمتی که برای مجسمه ایران گذاشته شده از سرجمع هر ۳ مجسمه دیگری که به ایران آمده هفت و نیم برابر بیشتر است.
مجسمه پنه لوپه ایرانی به همراه انگشت دست
نوکنده بیان کرد: مجسمههای پنهلوپه از یکشنبه هفته آینده به مناسبت روز جهانی جهانگردی به مدت چهارماه در نمایشگاهی با عنوان «پیکره صلح؛ پنهلوپه از تخت جمشید تا رُم» در موزه ملی ایران نمایش داده می شوند.
هتل بیمارستان نداریم
هفتمین نشست و اولین سالگرد تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت با حضور نمایندگان و اعضای این شورا در سالن اجتماعات معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی برگزار شد. میرکریمی مدیرکل نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت گفت: تمام بیمارستانها از ظرفیت تخصصی بلااستفاده و مازاد خود در بخش گردشگری سلامت استفاده می کنند و تخت بیماران داخلی برای بیماران خارجی استفاده نخواهد شد. یک چهارم بیمارستان های کشور در این زمینه فعالیت دارند و امیدواریم بیمارستانهایی که شرایط لازم برای پذیرش گردشگران سلامت را دارند مجوزهای لازم را دریافت کنند.
وی افزود: ما در وزارت بهداشت آئین نامه تحت عنوان هتل بیمارستان نداریم. برای همین خواستیم که بیمارستان گاندی تابلوی خود را از هتل بیمارستان به بیمارستان تغییر دهد تا برای آن آئین نامه ای تدوین شود.