به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه سفیدکن با بیان اینکه جمع آوری بذر گیاهان دارویی، نگهداری و حفاظت از آنها در بانک ژن منابع طبیعی یکی از دستاوردهای تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور است، اظهارداشت: نزدیک به ۲۰ هزار نمونه بذر از حدود ۱۴۰۰ گونه گیاه دارویی در بانک ژن منابع طبیعی کشور داریم که گنجینه ارزشمندی از ذخایر ژنتیکی گیاهان دارویی محسوب می شود.
وی با اشاره به برنامه تدوین استاندارد برای اسانس ها و گیاهان دارویی افزود: هر اسانس و عرقیاتی که در کشور تهیه می شود باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشد که متاسفانه در حال حاضر استاندارد اجباری برای آنها وجود ندارد ضمن اینکه به اندازه کافی استاندارد تدوین شده در کشور نداریم.
سفیدکن با بیان اینکه حدود ۸ هزار گونه گیاه در کشور داریم که بیش از ۲ هزار نوع از آنها خواص دارویی دارند، گفت: تعداد قابل توجهی از این دو هزار گونه، گیاهان بومی و انحصاری کشور ما هستند.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور ادامه داد: اگر بر توسعه گیاهان بومی کشور متمرکز شویم، از صادرات مواد خام جلوگیری و گیاهان دارویی را کشت و فراوری کنیم، با محصولاتی وارد بازارهای جهانی می شویم که در واقع هیچ رقیبی برای آنها وجود ندارد.