وزیر علوم با اشاره به اهمیتی که یونسکو برای حفظ میراث بشری و ثبت آن در برنامه حافظه جهانی قائل است، گفت: این سیاست یونسکو با سیاست‌های کشور ما کاملاً هماهنگ است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیش از ظهر امروز سه‌شنبه پنجم آبان ماه در مراسم بزرگداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری و رونمایی از دو اثر ایرانی تازه به ثبت رسیده در فهرست حافظه جهانی یونسکو که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد، اقدامات یونسکو را در هشدار دادن به ملت‌ها برای حفظ گنجینه‌های فرهنگی، علمی، معنوی و زیستی خود قابل تحسین دانست.

وی گفت: حافظه جهانی نمایانگر اندیشه‌ها، اکتشافات و دستاوردهای جامعه بشری است چرا که عاملی است در شکل دادن آینده فرهنگ‌ها و ملت‌ها و باید آن را پاس داشت. یونسکو از این حیث واژه «میراث» را برای این حافظه جهانی به کار برده تا برای آیندگان ارثی هویتی و فرهنگی باقی بماند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این سیاست یونسکو را کاملاً هماهنگ با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد و گفت: بسیار خوشحالیم که تاکنون ۹ اثر برجسته از کشور ما در فهرست برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده و اقدام اخیر یونسکو در انتخاب دو اثر برجسته «کلیات سعدی» و «المسالک و الممالک» اقدامی قابل تقدیر است.

فرهادی تصریح کرد: انبوهی از آثار فاخر و برجسته در حوزه میراث مستند در کشور ما وجود دارد که با پیگیری کمیته ملی حافظه جهانی، آنها هم قابل ثبت در برنامه حافظه جهانی هستند.

وی با بیان اینکه تاریخ دستاوردهای بشر حماسه تکرارناشدنی و میراثی مستند است که توجه آیندگان را به هویت فرهنگی گذشتگان جلب می‌کند، یادآور شد: البته این نگرانی وجود دارد که به واسطه پیشرفت سریع تحولات تکنولوژی، بشر از فطرت تعالی‌خواه خود فاصله گیرد و همچنین با حضور انبوه و مداوم در شبکه‌های اجتماعی، نوعی یکسان‌سازی فرهنگی به وجود بیاید که باید مراقب این تهدیدها باشیم.