علی حسینی در گفتگو با مهر با بیان اینکه توسعه سطح زیرکشت زعفران چند سالی است در استانهای کرمان، یزد و فارس افزایش پیدا کرده و تمایل کشاورزان به کشت این محصول رشد داشته است، اظهارداشت: بعد از دو استان خراسان رضوی و جنوبی سطح زیر کشت در نقاط مذکور بالاست.
وی، زعفران را گیاهی عنوان کرد که نیاز آبی بسیار بسیارکمی دارد و گفت: به همین دلیل توسعه کشت این محصول در نقاط کم آب به راحتی اتفاق میافتد.
عضو شورای ملی زعفران کشور تصریح کرد: برای توسعه کشت طلای سرخ در کشور نخست باید بازاریابی و بازارسازی برای آن مورد توجه قرار بگیرد.
حسینی با بیان اینکه توسعه کشت باید کاملا برنامهریزی شده و دقیق باشد، افزود: ما باید در این زمینه بازار مصرف و صادرات را مدنظر داشته باشیم، در غیر این صورت توسعه کشت بی معناست.
وی تاکید کرد: در صورت عدم برنامهریزی ما با تولید انبوه زعفران مواجه خواهیم شد و قیمت این محصول به شدت افت میکند که همین امر سبب زیان کشاورزان و دلسردی آنان از تولید خواهد شد.
عضو شورای ملی زعفران، سطح زیرکشت طلای سرخ در دو استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی را بیش از ۸۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: اگر ما به میزان تولید واقعی برسیم و به طور متوسط در هرهکتار ۵ کیلوگرم زعفران تولید کنیم در همین ۲ استان ۴۰۰ تن محصول خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون میزان تولید زعفران در هر هکتار بین ۳.۵ تا ۴ کیلوگرم است، افزود: کشاورزانی در کشور هستند که در هر هکتار ۱۰ و یا حتی ۴۰ کیلوگرم محصول تولید میکنند که البته این آمار مربوط به کشاورزان نمونه است.
حسینی، نیاز کل جهان به زعفران را ۳۰۰ تن اعلام کرد و ادامه داد: پیشبینی میشود امسال حدود ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید شود، بنابراین برای توسعه کشت طلای سرخ در جهان باید برای مصرف آن برنامهریزی و فرهنگسازی کنیم، باید با برقراری ارتباط با مراکز علمی دنیا این محصول را بیشتر به بازارهای جهانی بشناسانیم و مصرف آن را توسعه بخشیم.
وی افزود: بسیاری از تولیدکنندگان جهان وقتی تولیدی را انجام میدهند، بازارهایی را برای آن در نظر گرفته و روی این بازارها کار میکنند. به عنوان مثال، چین برای معرفی و مصرف کالاهای خود در بازارهای جهانی از جمله در ایران کار و آنها را به راحتی میان مردم کشورهای هدف مطرح میکند.
حسینی اضافه کرد: این درحالی است که ما هرگز برای هیچ کدام از کالاهای خود چنین کاری را انجام ندادیم و در این زمینه موفق نبودهایم.