یزدان سیف در گفتگو با مهر درباره بحث باقیمانده سموم در برخی میوهها، اظهارداشت: در این زمینه بخشی از مشکلات ما مربوط به استفاده از سموم نیست بلکه به مصرف سموم بیکیفیت ربط دارد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی منافع اقتصادی خود را در واردات سم میبیند، اضافه کرد: امروزه 85 درصد بازار سموم دنیا متعلق به 4 کشور و 11 شرکت است که ژاپن، سوسیس و آمریکا از جمله این کشورها هستند.
سیف، 15 درصد بازار سموم دنیا را متعلق به دیگر کشورها از جمله چین عنوان کرد و افزود: ارزان بودن سموم چینی باعث شده صد در صد بازار سموم ما در اختیار چینیها قرار بگیرد و محصولات بی کیفیت وارد کشور شود.
وی با بیان اینکه با مشکل کیفیت سموم تامین شده مواجه هستیم، افزود: این وظیفه سالیان گذشته به بخش خصوصی واگذار شده ومتاسفانه سموم چینی که بخش خصوصی وارد کرده، تکنیکالهای آنها از مواد نامرغوب و ارزان قیمت است و همین مساله باعث شده میزان جذبشان به محصولات بیش از حد استاندارد باشد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه میزان مصرف سموم در ایران نسبت به متوسط جهانی خیلی پایینتر است، گفت: مشکل دوم این است که تنوع سمومی که بخش خصوصی وارد کرده، کم است و چون از یک سم به دفعات مختلف استفاده میکنیم، عملا ماندگاری آن در محصول بیشتر می شود.
وی اظهارامیدواری کرد: مسئولان بخش دولتی، خصوصی و همچنین خود کشاورزان سیاستهای مناسبی را در این حوزه اتخاذ و تلاش کنند تا کیفیت کودهای تامین شده افزایش یابد.
سیف تصریح کرد: از آنجا که وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی صد در صد این مساله را به بخش خصوصی واگذار کرده است، توقع داریم آنان به تعهدات خود در این زمینه عمل کند.