معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به موافقت یونسکو با راه اندازی مرکز بین المللی مدیریت آبخیزداری در ایران، گفت: این مرکز اوایل سال ۲۰۱۶ در تهران ایجاد می‌شود.

پرویز گرشاسبی در گفتگو با مهر با بیان اینکه ما در کمیته ملی آب شناسی یونسکو هفت سال تلاش کردیم تا یک مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک ایران دایر شود، اظهارداشت: مراکز مذکور تحت نظارت علمی و فنی یونسکو هستند و ۵۴ مورد منطقه‌ای از آنان در کشورهای مختلف جهان فعالیت و موضوعات مربوط به آب را به شکل خاص بررسی می‌کنند.

وی اضافه کرد: امتیاز مرکز ما این است که هم برد بین المللی دارد و هم موضوعات مختلف مربوط به  آب را به شکل جامع بررسی می کند.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه ما باید این مرکز را ابتدای سال ۲۰۱۶ در ایران ایجاد کنیم، گفت: این مرکز در تهران ایجاد می‌شود، ضمن اینکه این مرکز علاوه بر داشتن یک مدیر، یک شورای حکام نیز خواهد داشت.

گرشاسبی افزود: در شورای حکام این مرکز باید جز وزرای نیرو، جهادکشاورزی، رئیس سازمان محیط زیست و دانشگاه‌ها؛ ۶ مرکز منطقه‌ای سایر کشورها نیز عضو شوند که در این راستا، دو مرکز از آسیا، دو مرکز از آفریقا، یک مرکز از اروپا و یک مرکز از آمریکا عضو شورای حکام مرکز ما خواهند بود.

این مقام مسئول در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدامات آتی مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع زیستی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مرکز دانش و موضوعات علمی و فنی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز را در سراسر جهان به اشتراک می‌گذارد، یعنی هر اقدام  مفیدی که در راستای اهداف این مرکز در یک گوشه جهان انجام شده باشد، باید بین اعضای عضو کمیسیون ملی یونسکو در جهان به اشتراک گذاشته و میان کشورهای مختلف در این رابطه دوره‌هایی تشکیل شود.

گرشاسبی با بیان اینکه در زمینه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز مباحثی از جمله  تغییر اقلیم، فرونشست آب‌های زیر زمینی و  بحث انسان با آب و خاک مطرح می‌شود، گفت: در ایجاد این مرکز برد کشوری هدف ما نیست که بخواهیم خودمان در این زمینه آموزش بدهیم بلکه هدف از فعالیت این مرکز، ایجاد ارتباط علمی فرهنگی با جهان در زمینه مباحث مرتبط با موضوع است.

وی با بیان اینکه ایجاد مرکز مذکور قطعا به حل مشکلات ایران در حوزه آبخیزداری کمک می‌کند، اظهارداشت: ما در این راستا، ۲ تا ۳ پروژه داریم که ۱۵ سال بر روی آنها کار کرده‌ایم.

گرشاسبی با بیان اینکه کارشناسان ارزیاب یونسکو ۵ سال این موضوع را بررسی کردند که آیا ایران پتانسیل چنین تفکری را دارد؟ اضافه کرد: امتیاز ایجاد این مرکز به خاطر تجاربی که ما در این پروژه‌های عنوان شده، داشتیم به ایران داده شد.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: وقتی ما محور این قضیه باشیم طبیعتا خودمان هم از آن استفاده زیادی در بحث دانش این موضوع، تغییر در قوانین و برنامه‌ها می‌کنیم.