فریده شاهسوارانی، دبیر جشنواره دانشگاهی پوشاک ایرانی- اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر به بخشهای مختلف جشنواره اشاره و بیان کرد: این جشنواره به همت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی – گروه طراحی لباس دانشکده هنر و معماری این دانشگاه و در دو بخش علمی و هنری برگزار میشود. در بخش نخست، سلسله مقالاتی ارائه میشود و این مقالهها پژوهش درزمینهٔ زیباییشناسی و وجه کاربردی پوشاک، زمینههای فرهنگی، معرفتی و تاریخی تولید پوشاک در ایران، معرفی کاربرد صنایعدستی در طراحی و تولید پارچه و لباس و قابلیتها و زمینههای نقش و رنگ در طراحی پارچه را شامل میشود.
به گفته مدیر گروه طراحی لباس دانشگاه آزاد، واحد تهران جنوب، تعداد مقالات ارائه شده در جشنواره دانشگاهی پوشاک ایرانی- اسلامی بسیار اندک ات اما همین تعداد مقاله، مورد بررسی قرار گرفتهاند و ۲۴ آذرماه ارائه میشوند. بخش هنری جشنواره نیز، مواردی چون ایده پردازی و مفهومسازی یک طرح، طراحی لباس، طراحی، دوخت و تولید پوشاک، طراحی پارچه و چاپ، دوختها و بافتهای سنتی، عکاسی پوشاک (قومی، روستایی، شهری) و طراحی صحنه برای اجرای زنده پوشاک را شامل میشود.
شاهسوارانی، برگزاری جشنوارههای دانشجویی را بهانهای برای برقراری ارتباط میان طراحان و بازار کار دانست و افزود: امروز کمتر تولیدکنندهای است که از وجود یک طراح بهره ببرد. امیدوارم برگزاری جشنوارههای اینچنین فرصتی باشد برای شناسایی طرحهای برتر و طراحان خلاقان و معرفی آنان به تولیدکنندهها. چه اشکالی دارد طراحان ما نیاز بازار را دریابند و تولیدکنندهها هم به ضرورت طراحی لباسها و مانتوهای ایرانی پی ببرند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آنچه طراحان لباس تولید میکنند مخاطب اندک دارد و با عامه جامعه ارتباط برقرار نمیکند گفت:ما باید بازار را بشناسیم. بدانیم مردم چه رنگ و فرمی را دوست دارند. به عبارتی طرحهای ما زمانی موفق است که با شناخت مخاطب همراه باشد.
جشنواره ملی دانشگاهی پوشاک پوشش ایرانی اسلامی نیز ۲۴ و ۲۵ آذرماه ۱۳۹۴ برگزار میشود.
روز نخست مقالات برتر ارائه و یک کارگاه آموزشی برگزار میشود. ۲۵ آذرماه نیز از برگزیدگان تقدیر خواهد شد.