به گزارش خبرگزاری مهر، منصور انصاری درباره ضرورت برگزاری و اهداف این نمایشگاه، اظهارداشت: از ده سال قبل تاکنون موضوع کاهش سطح سفرههای آب زیرزمینی، از سوی برخی شخصیتهای کشاورزی، صاحب نظران محیط زیست و همچنین بعضی مطبوعات تخصصی مطرح شد که غالبا موضوع صرفه جویی در آب بخش کشاورزی و استفاده از روشهای نوین آبیاری را مطرح میکردند.
وی با بیان اینکه در ادامه همین مباحث ضرورت سازماندهی و برگزاری نمایشگاهی که حاوی توانمندیهای طراحی مهندسی و ساخت تجهیزات، شیرآلات، لوله و اتصالات پلی اتیلن باشد، مطرح شد، افزود: در نهایت این طرح در قالب یک نمایشگاه با حضور تعدادی از سازندگان، تولید کنندگان و وارد کنندگان در یک فضای غیر نمایشگاهی شکل گرفت و گسترش یافت؛ ضمن اینکه در سال دوم مجموعه شاخصهای زیرساختی همچون نهادهها (کود، سم، بذر)، سازههای گلخانه ای، ماشینها و ادوات کشاورزی به موضوع و عنوان نمایشگاه مذکور افزوده شد.
دبیر ستاد اجرایی گفت: به همین دلیل نمایشگاه؛ «تکنولوژی زیرساخت های کشاورزی» که تکمیل کننده تمامی فرایند در عرصه زیرساختهاست، عنوان گرفت.
وی با بیان اینکه هشتمین نمایشگاه «تکنولوژی زیرساخت های کشاورزی» عرصهای برای رقابت و حضور داوطلبانه شرکتها و سازندگان است، گفت: بنابراین بخش عمدهای از نمایشگاه به شرکتهای طراحی مهندسی، سازنده و وارد کننده تجهیزات آبیاری اختصاص یافته و بخشهای دیگر حضور کمرنگی دارند، به ویژه امسال که به دلیل سرما امکان سازماندهی در فضای باز وجود نداشت به ناگزیر اولویت به بخش آبیاری داده شد.
انصاری افزود: تلاش ما این است که سال آینده با انتخاب زمان مناسبتر، دامنه کار به تمامی بخشهای تکنولوژی زیرساختها گسترش یابد و نمایشگاه در سطحی وسیعتر و با تعداد بیشتری از شرکتهای فعال در این عرصه برگزار شود.
دبیر ستاد اجرایی در پاسخ این سوال که چرا استان البرز و شهرستان کرج به عنوان محل برگزاری نمایشگاه انتخاب شده است؟ گفت: به رغم کمبود فضای نمایشگاهی مناسب در این استان از آنجا که شهرستان کرج از دیرباز پایتخت کشاورزی کشور به شمار رفته و حاوی بزرگترین دانشکده کشاورزی کشور، موسسات مطالعاتی، تحقیقاتی فراوان، هنرستانهای کشاورزی و در عین حال همجوار با تهران و ۷ استان مهم کشاورزی کشور است، مناسبترین مکان برای برگزاری این نمایشگاه تخصصی به شمار میرود.
انصاری ادامه داد: علاوه بر این، دسترسی کشاورزان از سراسر کشور به کرج بسیار راحت تر از دسترسی آنان به محل نمایشگاه های بین المللی تهران با حجم عظیم و غیر قابل پیش بینی ترافیک است.
وی افزود: این نمایشگاه علاوه بر جنبه ترویجی، آموزشی و معرفی توانمندیهای کشور، توجه سیاستمداران و تصمیم گیران را به این موضوع مهم کشور جلب میکند که تواناییهای تکنیکی، تولیدی و طراحی مهندسی لازم برای تحقق تجهیز سالانه ۴۰۰ هزار هکتار از زمین های باغی و زراعی به سامانههای نوین آبیاری وجود دارد.
براساس این گزارش هشتمین نمایشگاه «تکنولوژی زیرساخت های کشاورزی» از ۲۴ تا ۲۷ آذرماه در استان البرز، شهرستان کرج برگزار می شود.