مجموعه‌داستان «شلوغی» شاخص‌ترین اثر آفاق مسعود، مشهورترین نویسنده‌ زن آذربایجان با ترجمه محمود مهدوی و از سوی نشر «شورآفرین» منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آفاق مسعود از مشهورترین نویسندگان معاصر آذربایجان است که با نوشتن «شلوغی» گام بلندی را در ادبیات جمهوری آذربایجان برداشت، به‌طوری‌ که منتقدان ادبی، او و داستان‌هایش را با فرانتس کافکا، آلبر کامو، ایزاک بشویس سينگر و ارنست هوفمان مقایسه می‌کنند.

«شلوغی» نخستین کتابی است که از آفاق مسعود با ترجمه محمود مهدوی به فارسی ترجمه و از سوی نشر «شورآفرین» منتشر شده است.

این کتاب مجموعه‌ چهار داستان بلند و کوتاه است که با نثر و زبان شاعرانه سعی در ایجاد و خلق فضای سوررئال دارد.

آفاق مسعود در «شلوغی» نیز چون دیگر آثارش، از روان‌شناسی برای اهمیت‌دادن به تجربه‌ قهرمانانش استفاده می‌کند؛ قهرمان‌هايی که تقریبا همه‌ زن هستند و مشکلاتی که با آن روبه‌رو می‌شوند نیز مخصوص جنس زن است.

داستان‌ها و رمان‌هاي این بانوی نویسنده، تاکنون به زبان‌های انگليسی، ‌ فرانسوی، ‌ آلمانی، روسی، ژاپنی، اُزبك و دیگر زبان‌های زنده‌‌ دنیا ترجمه شده است. مرز واقعيت و تخيل در آثار آفاق مسعود که به خاطر ترجمه‌ آثار کافکا، گی دو موپوسان و گابریل گارسیا مارکز نیز چهره‌یی شناخته‌شده در آذرباریجان است، همانند فيلم‌های لویيس بونوئل کارگردان بزرگ اسپانیایی بسيار روشن و شفاف است؛ طوري‌كه فرد می‌تواند ادامه‌ خواب ديروز را امشب ببيند و مخاطب هم اصلا از اين مساله تعجب نكند.

آفاق مسعود با «شلوغی» که اثری كاملا آوانگارد است، و در آن اتفاقات دم‌به‌دم تعويض می‌شود و از پی هم می‌آيد، و روند ماجراها نيز یادآور كارتون‌های کودکان است، مرحله‌ خاصی را در ادبيات آذربايجان به پايان می‌رساند. بعد از اين کتاب، او از مرزهای زمان و مكان می‌گذرد، از خانه‌های تنگ به كوچه‌ها و ميادين بزرگ می‌رود، نه‌تنها به‌ دنبال يافتن راهی برای رفع مشكلات يك خانواده است، بلكه در پیِ راهی‌ برای کم‌کردن فشارهاي يك كشور و حتا حل مسایل دشوار دنيا نیز می‌شود.