به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد واعظی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش ملی فقه هنر که در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: هنر به عنوان یک واقعیت در زندگی بشر دارای ابعاد گوناگونی است که شامل مطالعات تاریخی هنر، مطالعات اجتماعی هنر مبنی بر اقتصاد هنر و مطالعات توصیفی تبیینی، مطالعات فلسفی هنر شامل فلسفه هنر و هرمونوتیک هنر، مطالعات اخلاقی و فقهی و حقوقی هنر است.
وی فلسفه هنر را یک ترکیب وصفی و از مطالعات درجه اول علم دانست و گفت: در رابطه نسبت فقه و هنر یک نگاه حداقلی و یک نگاه حداکثری وجود دارد و کسانی که نگاه حداقلی دارند شأن فقه را تقلیل میدهند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: فقه یک پیوند بسیار عمیقی با فرهنگ دارد و اگر برای فرهنگ چهار لایه، باورها، ارزشها، رفتارها و نمادها بشماریم، هنر چیزی است که در تمام این لایهها تاثیرگذار است و میتواند باورساز باشد.
نمیتوان جامعهای را بدون نظام ارتباطی در نظر گرفت
وی با بیان اینکه بخش غیرقابل انکار در هر جامعه نظام ارتباطی است، افزود: نمیتوان جامعهای را بدون نظام ارتباطی در نظر گرفت و این نظام دارای دو رکن معناسازی و رسانهای است تا این معنا را به جامعه مخاطب منتقل کند.
حجت الاسلام واعظی با بیان اینکه فقه کارکرد گستردهای دارد، گفت: افرادی که نسبت فقه و هنر را تقلیل میدهند، به نقش عظیم هنر در فرهنگ آگاهی ندارند و گمان میکنند فقه برای مشخص کردن احکام خمسه است در حالی که باید در هنر وارد شویم و جایگاه هنر را بشناسیم.