به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری پیش از ظهر پنجشنبه در چهارمین همایش وقف و حوزههای علمیه که در مدرسه علمیه دارالشفا قم برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری این همایشها و سهیم کردن اساتید و مبلغان حوزه در آن، حرکتی شتاب دهنده به موضوعات است.
وی ترویج فرهنگ وقف را از اهداف چنین همایشهایی عنوان کرد و گفت: از آنجایی که در زمان طاغوت در خصوص وقف یک بیاعتمادی در جامعه ایجاد شده بود لذا سعی ما بر آن است تا این فرهنگ را بازسازی کنیم.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه وقف آرام آرام کمرنگ شده بود، افزود: اکنون پس از انقلاب اقامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است؛ باید اعتماد سازی صورت بگیرد و با اموال وقفی درست رفتار شود.
فرهنگ وقف در جامعه کمرنگ شده است
وی وقف را دارای پشتوانه سنگین قرآنی و روایی عنوان کرد و ادامه داد: در زمان پیامبر(ص) تمام مسلمانانی که تملک مالی داشتند بخشی از مال خود را وقف مینمودند اما متأسفانه این فرهنگ در جامعه امروزی کمرنگ شده است.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: حوزه و اوقاف باید دغدغهشان این باشد که فرهنگ وقف را ترویج داده و خیرین و متملکین را به این امر خداپسندانه ترغیب کنند.
وی با تأکید بر اینکه روحانیت با توکل در مقابل مشکلات اقتصادی زندگی خود ایستادگی میکنند، گفت: حوزه مشکل شهریه دارد و اگر عنایت امام زمان(عج) نبود طلاب نمیتوانستند مشکلات زندگی را تحمل کنند در صورتی که برخی افراد تصور میکنند نظام اسلامی برای روحانیت است و طلاب و علما در جامعه از وضعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار هستند.
امام جمعه قم با بیان اینکه وقف انسان و مال را جاودانه میکند، گفت: ترویج سنتهای حسنه چون وقف یکی از کارهایی است که مبلغین باید آن را انجام دهند.
مرکز آموزش متخصصان وقف ایجاد شود
وی تصریح کرد: خوب است برای این امر مرکزی ایجاد شود و افرادی در وقف و موقوفات آموزش داده شوند تا احکام شرعی وقف را بدانند و آن را به مردم اطلاع دهند.
آیت الله حسینی بوشهری همایش و سخنرانی برای ائمه جماعات، اعتماد سازی، حضور مدیران استانی در جوامع و تشویق به وقف، حل مشکلات حقوقی موقوفات، تجلیل از واقفین و اقدامات صدا و سیما و تهیه مستند از واقفین و موقوفات را از دیگر عوامل ترویج فرهنگ وقف عنوان کرد.
وی گفت: باید روی نسل نوجوان و جوان بیشتر کار شود و اکنون ذهن این نسل از این مسائل خالی است؛ هنر ما باید این باشد نسلی را که هنوز وارد جامعه نشده را با مسائلی چون وقف آشنا کرده و در کتابهای دسی نیز به آن اشاره شود.
مدیر حوزههای علمیه کشور در پایان افزود: در قدم اول احیای موقوفات و در گام بعدی گرفتن موقوفات جدید باید مدنظر باشد و امر وقف را ترویج تا به جایگاه خود در جامعه برسد.