معاون وزیر جهاد با بیان اینکه تولیدکنندگان کود و سم از در دوران پساتحریم برای انتقال تکنولوژی به کشور استفاده کنند، گفت: در صورت حفظ منافع کشاورزان و کیفیت کود با حذف یارانه آن موافق هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی با بیان اینکه در ارتقای کیفیت نهاده‌های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی اقدامات موثری انجام شده است، اظهارداشت: در حال حاضر ۳ هزار و ۲۰۰ برند کود در بخش کشاورزی کشور عرضه و مصرف می شود، ضمن اینکه کیفیت کودهای شیمیایی طی دو سال اخیر ارتقا قابل توجهی داشته است.

وی با اشاره به اینکه وزارت جهادکشاورزی با حذف یارانه کود موافق است، افزود: در این زمینه ما دو نگرانی داریم که اگر رفع شود، بدون هیچ تردیدی این کار را عملیاتی می کنیم.

معاون وزیر کشاورزی ادامه داد: نگرانی اول ما در این زمینه است که حذف یارانه به ضرر کشاورزان و تولیدکنندگان نباشد، به دلیل اینکه کشاورزان از این یارانه بهره مند می شوند و حداقل انتظاری که از ما دارند تامین همین یارانه است؛ بنابراین اگر ما نتوانیم حذف آن را به شکل دیگری برای کشاورزان جبران کنیم نمی توانیم حق آنان را به نفع عده ای دیگر نادیده بگیریم.

کشاورز تصریح کرد: بنابراین حذف یارانه باید به گونه ای در زندگی، درآمد یا قیمت تضمینی محصولات جبران شود.

معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی نگرانی دیگر این وزارتخانه را ارتقای کیفیت کود عنوان و اضافه کرد: باید این مساله تضمین شود که در صورت حذف یارانه کیفیت این محصولات ارتقا پیدا می کند، چرا که درباره سم از دیدگاه بسیاری از دست اندرکاران حذف یارانه منجر به تنوع بخشی و ارتقای کیفیت محصول نشد.

وی همچنین با بیان اینکه امکان آشنا کردن تولیدکنندگان و کشاورزان با نهاده های عرضه شده به آنان برای دولت وجود ندارد، گفت: تقاضای ما این است که صاحبان کود و سم در آشنایی کشاورزان با نحوه چگونگی مصرف سموم فعال باشند.

کشاورز ادامه داد: وقتی که پایش محصولات نشان می دهد در آنها باقی مانده سموم وجود دارد، به این معنا است که نظارت دقیق بر مصرف سموم در کودهای شیمیایی نیست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خطاب به تولیدکنندگان و واردکنندگان کودها و سموم کشاورزی اظهارداشت: شما نباید مواضع‌داری کنید بلکه باید تکنولوژی را به کشاورزان انتقال دهید که کشاورز بداند نهاده ها را چگونه، چه زمانی و به چه میزان باید مصرف کند.

وی با بیان اینکه استفاده از لغت سم بار معنای منفی زیادی به همراه دارد، تصریح کرد: پیشنهاد بنده این است که از این به بعد به جای لغت «سم» از «آفت‌کش» استفاده شود.

کشاورز با اشاره به دوران پساتحریم اضافه کرد: تولیدکنندگان کود و سم از فضای پساتحریم برای انتقال تکنولوژی استفاده از این نهادها به کشور بهره گیری کنند. علاوه بر این، انتظار داریم تنوع به خصوص برای آفت‌کش‌ها در این دوران افزایش پیدا کند.