یحیی ابطالی در گفتگو با مهر با بیان اینکه ما سالانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزارتن تکنیکال سموم و بین ۲۵ تا ۲۷ هزارتن سموم آماده به مصرف برای کشور تدارک می بینیم، اظهارداشت: ۹۸ درصد تکنیکالهای مورد نیاز ما وارداتی است.
وی با اشاره به اینکه مواد مورد نیاز کشور در این زمینه از مبادی ورودی اصلی و گمرکات وارد می شود، گفت: برای واردات این مواد، مجوز اخذ شده و آزمایشات مربوط به استانداردهای فائو روی آنها انجام و کیفیت شان بررسی می شود.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور در پاسخ به این پرسش که آیا آماری مبنی بر اینکه چه میزان سموم به صورت قاچاق وارد کشور میشود، وجود دارد؟ افزود: چون ما متولی قاچاق نیستیم، نمی توانیم بگوییم چقدر سم به این شکل وارد کشور می شود، ضمن اینکه برای کنترل و مهار ورود غیرقانونی سموم باید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد کند.
ابطالی با اشاره به اینکه اگر همت واقعی باشد به راحتی می توان با این امر برخورد کرد، اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات در زمینه سمومی که به شکل قانونی و از مبادی اصلی وارد می شوند، نظارتها و کنترلهای لازم را انجام می دهد.
اجرای طرح ساماندهی فروشگاههای غیرمجاز
وی با بیان اینکه ما بحث نظارت وساماندهی فروشگاه های سموم را به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی واگذار کرده ایم، اضافه کرد: در کنار این مساله، قراردادی هم با پلیس اماکن امضا شده است که اگر کارشناسان سازمان نظام مهندسی یا حفظ نباتات استانها در فروشگاهی با عرضه سم قاچاق، تاریخ گذشته یا بدون برچسب فارسی و استاندارد سازمان حفظ نباتات کشور مواجه شدند، از طریق نیروی انتظامی با آن برخورد کنند.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اینکه اجرای این طرح از اوایل اسفندماه سالجاری آغاز می شود و تفاهم نامه منعقد شده با نیروی انتظامی را به تمام استانها ابلاغ کرده ایم، افزود: این تفاهم نامه هم به سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ شده و هم اینکه موضوع، توسط نیروی انتظامی به اطلاع پلیس استانها رسیده است، بنابراین اجرای طرح از اسفندماه و به طور دقیق از روزهای بعد از انتخابات آغاز خواهد شد.
ابطالی درباره اقدامات انجام شده در زمینه ساماندهی فروشگاههای غیرمجاز عرضه سموم نیز گفت: سال گذشته حدود ۳ هزار فروشگاه غیرمجاز در کشور وجود داشت که خوشبختانه در پی هماهنگیهای انجام شده با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و اقداماتی که در این راستا انجام شد، تاکنون ۱۵۰۰ فروشگاه ساماندهی شده و در گروه فروشگاههای مجاز قرار گرفته اند، ضمن اینکه حدود ۱۴۰۰ مورد نیز باقی مانده و ما به جد پیگیر هستیم که تا پایان سالجاری و اوایل سال آینده وضعیت آنها ساماندهی شود.
وی اضافه کرد: براساس تفاهم نامه سازمان حفظ نباتات و نیروی انتظامی، اگر فروشگاهی نتواند با ما همکاری کند و به گروه فروشگاه های مجاز بپیوندد با آن برخورد خواهد شد.