به گزارش خبرنگار مهر مشكل هويت يكي از موضوعات اصلي مباحث سالهاي اخير است . همانند اكثر مسائل امروز جامعه ما بحث هويت نيز به زماني بر مي گردد كه جامعه ايران با امواجه تجدد غربي مواجه شد. بسياري از پژوهشگران اعتقاد دارند كه جامعه ايراني متشكل از سه لايه هويتي است. فرهنگ ايران باستان، فرهنگ اسلامي و ديگري فرهنگ تجدد . بعد از حدود 150 سال كه از شروع اين مشكل مي گذرد فرد ايراني هنوز نتوانسته به يك پيوند مشتركي از اين سه لايه فرهنگي دست يابد.
كتاب " تطورات گفتمانهاي هويتي ايران" با عنوان فرعي ايراني در كشاكش با تجدد و مابعد تجدد نوشته حسين كچوئيان كه به همت نشر ني چاپ شده، به همين موضوع مي پردازد. اين كتاب شامل هشت فصل است. از نظر روش شناسي رويكرد اين كتاب عمدتا مبتني بر تحليل گفتماني است.
در اين كتاب عمدتا به پاسخهايي كه گفتمانهاي مختلف به سؤال از كيستي ما داده اند، صورت بندي آنها از اين معضل و ديدگاه در مورد ابعاد يا مؤلفه هاي هويتي توجه شده است . مطابق با اين روشناسي فصل اول كتاب با رويكرد هويت و بحرانهاي هويتي به تحولات تاريخي پرداخته كه به ظهور غرب جديد يا تجدد منجر شده است.
بعد از اين فصل به مراحل مختلف تطور هويت هاي جمعي كه در دوران تجدد در غرب جايگزين هويت مسيحي شده، پرداخته مي شود.
فصل سوم به بررسي ظهور معضل هويت در شرق و علل اجتماعي آن اختصاص دارد. معضل هويتي در واقع همان معضل تمدني شرق با غرب است . از فصل چهارم به بعد نيز گفتمانهاي مختلف هويتي مطرح و بررسي مي شوند . فصل آخر كتاب نيز كه مؤلف نهايتا ديدگاه خود را بيان مي كند به گفتمانهاي هويتي بعد از انقلاب اختصاص دارد.
نويسنده در نهايت ضمن معرفي و طرح گفتمانهاي مختلف با دلايلي از گفتمان هويت ديني حمايت مي كند كه مي بايست ساير گفتمانهاي موجود در آن ادغام شوند.
در پايان مي توان گفت اين كتاب نيز نوعي نگاه متفاوت به تجربه تجدد در ايران است كه تجددگرايان نمي توانند اين ديدگاه را ناديده بگيرند.
در پايان كتاب برخي منابع فارسي و لاتين براي مطالعه بيشتر ارائه شده است.