به گزارش خبرنگار مهر،، کتاب «هویت شیعه و نظام بینالملل» اثر سید علیرضا عالمی است که در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۷۷ صفحه به چاپ رسید.
«هویت شیعه» در دوران معاصر به طرز بیسابقهای دچار تحول در صورت بندی هویتی به ویژه در عرصههای تمدنی شده که فهمِ چگونگی، چرایی و پیامدهای آن با تحولات و رخدادهای عصر حاضر در «نظام بینالملل» مرتبط است. بر پایه بررسیهای گفتمانی، همان گونه که تطورات هویتی شیعه به صورت تاریخی با لحاظ تغییرات در عرصه نظام بینالملل روی داده، در آینده نیز جایگاه، نقش آفرینی، عملکرد و حفظ هویت تمدنی شیعه به نحوه تعامل و غیرت سازی هویت شیعه با ابعاد گوناگون ساختار نظام بینالملل بستگی خواهد داشت.
ساختار اثر
این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «تحلیل گفتمانی مفاهیم» به بررسی گفتمان، تحلیل روش گفتمانی و هویت شیعه پرداخته و ساختار نظام بینالملل و تحلیل گفتمانی ساختار نظام بینالملل را شرح داده است.
نویسنده در فصل دوم با عنوان «تأثیرات گفتمانی ساختار نظام بینالملل بر هویت شیعه» به بیان این تأثیرات در عرصه نشانه مرکزی (شکلگیری گفتمان ولایت فقیه، توسعه گفتمان ولایت فقیه و گفتمان ولایت مستقل فقیه) و در عرصه نشانههای پیرامونی (انتظار، عدالت خواهی، اقلیت بودن و تقیه) میپردازد.
«پیامدهای ساختار نظام بینالملل بر هویت شیعه» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب مذکور است که در آن آسیبهای ساختار نظام برای هویت شیعه (آسیبهای درون هویتی و آسیبهای عرصه بیرونی هویت شیعه) و فرصتهای ساختار نظام برای هویت شیعه (فرصتهای درون هویتی و فرصتهای عرصه بیرونی هویت شیعه) به رشته تحریر درآمده است.
نظر شما