رمان «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های سرگشتگی» نوشته هاروکی موراکامی با ترجمه مهدی غبرایی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، منتقدی به نام کوین کنفیلد گفته است تفکرات فلسفی دم دستی، نوعی رفتار که خبر از قصه‌های پپریوار بزرگسالان می‌دهد، شیفتگی بیمارگون به روابط آسیب‌پذیر جوانی و بازیگوشی روایی از مشخصات رمان‌ها و داستان‌های موراکامی است. به اینها می‌توان احساس تنهایی و واماندگی، حس فقدان و از دست هشتن زندگی، روان نژندی و حضور آدم‌هایی را که با روند و هنجار عادی زندگی ناهمخوانند، افزود. رمان «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های سرگشتگی» هم از این قاعده مستثنی نیست.

همان بی‌رنگ بودن سوکورو یا تصور او از خودش که بر مبنای نام، خود را بی‌رگ و بو می‌داند و شانزده سال طردشدگی و تعلیق او در میان زمین و هوا، نشان دهنده همین موضوع است. در اینجا نیز داستان در ژاپنِ امروز می‌گذرد و جز دو، سه مورد، کمتر نشانی از خرق عادت و شخصیت‌های فانتزی دیده می‌شود.

با این همه، پیرنگ داستان «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های سرگشتگی» نشان موراکامی را بر خود دارد. یعنی بار دیگر راوی، جوانی است ۳۵، ۳۶ ساله، مجرد، تنها و با زندگی خلاف همسن و سال‌های خود و چون از جانب چهار دوست دیگر طرد شده، شانزده سال تمام گمگشته و سرگشته است تا به سارا برمی‌خورد و به تشویق او درصدد کشف گذشته برمی‌‌آید و این سفری است هم در بیرون و هم در درون برای یافتن دلایل طردشدگی و رفع سرگشتی.

شخصیت اصلی این داستان، سوکورو، با طرد چهار دوست و همراه و همدمش در دوره دبیرستان رو به رو می‌شود، بی‌آنکه دلیل‌اش را بداند، اعتماد به خود را از دست می‌دهد و مطابق اسمش رنگ و جلای خود را می‌بازد و سال‌ها سرگشته و بی‌هدف زندگی می‌کند؛ اینجاست که سال‌های سرگشتگی معنا پیدا می‌کند.

رمان «سوکورو تازاکی بی‌رنگ و سال‌های سرگشتگی» در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و با بهای ۳۰ هزار تومان از سوی انتشارات «کتاب نشر نیکا» منتشر شده و در ویترین کتابفروشی‌ها قرار گرفته است.