خبرگزاری مهر- گروه استانها : با بالا گرفتن اختلافات شورای اسلامی شهر بجنورد با شهردار این شهر که شروع آن به شاید یکسال بیشتر بر میگردد، عاقبت شورای شهر با پذیرش این استعفا؛ پرونده این اختلافات را بست.
طی یکسال گذشته جلسات متعددی از سوی دلسوزان و معتمدین شهر برای رفع اختلافات شورا و شهرداری برگزار شد؛ اما همه این تلاشها تنها به سکوت چند روز و چند هفتهای این اختلافات منجر میشد و آتش زیر خاکستری که از وجود این اختلافات ایجاد شده بود، هر از چندگاهی به گونهای شعله ور و بازار رسانهها و مطبوعات استان را داغ از گذشته میکرد.
کمپینی که به اختلافات شورا و شهردار دامن زد
اختلافات شهردار و شمار زیادی از اعضای شورای شهر در چندماه گذشته به حدی بالا گرفت که با شایعه و گمانه زنی استیضاح شهردار از سوی شورا، جمع زیادی از علاقمندان به شهردار بجنورد با راه اندازی کمپینی مقابل شورای شهر قد علم کرده بودند و با انتشار مطالب خود دامنه درگیری شهردار و شورا را عمیق و عمیقتر کردند.
گرچه ظاهرا و آنچه در این مطالب مشهود بود، شهردار بجنورد در راه اندازی این کمپین دخالتی نداشت اما شنیدههای از مجامع مختلف و گوشه و کنار این شهر حاکی از مسائل پشت پردهای بود که نشان میداد روح الله براتیان در راه اندازی این کمپین بدون نقش نبود.
یکی از دلایل مهم اثبات این ادعا این بود که مردم و مخالفین شهردار در برخی از محافل مطرح میکردند که اگر شهردار بجنورد در راه اندازی این کمپین نقشی نداشته باید حتما در این زمینه موضع گیری و با اعلام دیدگاه خود، به کسانی که این کمپین را برپا کرده بودند هشدار میداد که باید نسبت به متوقف کردن فعالیتهای این کمپین اقدام کنند.
به هر تقدیر پس از گذشت چندماه و درحالی که آمار حاضرین در این کمپین روز به روز در حال کم شدن بود، فعالیتهای این کپین به کلی متوقف شد؛ اما دامنه اختلافات درونی شورا و شهردار بجنورد روز به روز در حال گسترش یافتن بود.
شورا ناظر بر اقدامات شهردار است
نایب رئیس شورای شهر بجنورد پیش از این در خصوص اختلافات شورا و شهرداری در گفتگو با خبرنگار مهر گفته بود: وظایف ذاتی اعضای شورای اسلامی شهرنظارت بر عملکرد شهردار و اجرای مصوبات شورای شهر است و اگر اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان مردم در شورا، بر عملکرد شهردار نظارت نکنند و یا از او در مورد برخی از مصوبات سئوال نکنند، پس چه کسی باید این وظیفه قانونی را انجام دهد.
نایب رئیس شورای شهر بجنورد : بر اساس قانون نظارت بر کار شهردار به عهده شوراست و تمامی اعضای شورای اسلامی شهر باید طبق قانون به وظیفه خودشان عمل کنند
رضا فیروزه با اشاره به اینکه شهردار با انتخاب و رای اعضای شورای شهر انتخاب شده است تاکید کرده بود که بر اساس قانون نظارت بر کار شهردار به عهده شوراست و تمامی اعضای شورای اسلامی شهر باید طبق قانون به وظیفه خودشان عمل کنند.
وی نگاه انتقادی شورا به عملکرد شهردار را نگاهی سازنده و در چارچوب ضوابط و مقررات دانسته و با انتقاد از طرح موضوع استیضاح شهردار با ایجاد کمپین حمایت از وی، تصریح کرده بود که شهردار منتخب شورای شهراست نه منتخب کمپین فضای مجازی.
استعفایی درست در روالی نادرست
به گزارش خبرنگار مهر، روح الله براتیان در کش و قوس این اختلافات روز گذشته در اقدامی نادرست، استعفای خود را به جای اینکه به شورای اسلامی شهر ارسال کند؛ این استعفای را به بهانه اینکه حکمش را وزیر کشور امضاء کرده به استاندار خراسان شمالی داد.
شورای شهر، این اقدام براتیان را نوعی توهین به شورا محسوب کرده و به محض دریافت تصویر استعفای وی از طرف مدیرکل امور شهری استانداری، با تشکیل جلسهای با حضور ۱۱ تن از اعضای شورا، استعفای وی را در دستور کار قرارداده و با رای قاطع ۱۰۰ درصد حاضرین در جلسه شورا، با استعفای وی موافقت و سریعا عباس نقیب معاون اداری مالی شهرداری را به عنوان سرپرست شهرداری منصوب کردند.
دیگر قادر به انجام مسئولیتم نبودم
روح الله براتیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به دامنه اختلافات خود با شورا، فشارهای زیاد شورای اسلامی شهر را علت استعفای خود عنوان کرد.
وی افزود: در چندماه اخیر دامنه این اختلافات به حدی بالا گرفته بود که با محدودیتهای اعمال شده از سوی شورا، دیگر قادر به انجام مسئولیتهای قانونی خود نبودم و به همین دلیل به خاطر احترام به مردم استعفای خود را به استاندار خراسان شمالی تقدیم کردم.
شهردار بجنورد افزود: طی یک سال گذشته اقدامات و برنامههایی که برای بهبود وضعیت شهر به شورا ارائه کردم مرتبا با اختلاف نظرهایی از سوی اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد مواجه میشد.
براتیان اظهار کرد: این اختلاف نظرها از دور سوم هیئت رئیسه شورا شدت بیشتری گرفت و اعضای شورا به دو گروه مخالف و موافق تقسیم شدند که پنج نفر از اعضای شورای موافق برنامهها و اقدامات بنده در شهرداری بودند و هشت نفر نیز در گروه مخالفین این برنامهها قرار داشتند.
وی گفت: کش و قوسهای موجود در شورای شهر موجب شد تا شهرداری با مشکلات زیادی مواجه شود؛ این در حالیست که براساس جایگاه تعریف شده در قانون، بایستی برنامههای شهرداری برای اجرا به تصویب شورای شهر برسد ولی چون اکثر اعضای شورا مخالف بودند برنامهها به تصویب نرسید و این مخالفتها مشکلات زیادی را در روند برنامههای شهرداری ایجاد کرد.
براتیان تصریح کرد: عدم تصویب برنامهها و اقدامات مورد نظر شهرداری، تماما به ضرر و زیان شهر و شهروندان منجر شده است و این موضوع دارای مسئولیتهای قانونی و شرعی است.
شهردار: طی مدتی که به عنوان شهردار بجنورد فعالیت داشتم، سه بار استیضاح شدم ولی منجربه رای نشد و طی هشت روز گذشته نیز چهار جلسه استیضاح برگزار شد که باز هم بدون نتیجه خاتمه یافت
وی گفت: طی مدتی که به عنوان شهردار بجنورد فعالیت داشتم، سه بار استیضاح شدم ولی منجربه رای نشد و طی هشت روز گذشته نیز چهار جلسه استیضاح برگزار شد که باز هم بدون نتیجه خاتمه یافت.
براتیان افزود: با این وضعیت احساس کردم حضور من در شهرداری به جز افزایش مشکلات و چالشها، ثمر دیگری ندارد و برای همین، با مشورت با برخی بزرگان شهر تصمیم به استعفا گرفتم تا از یدک کشیدن نام شهردار خلاص شوم.
براتیان اظهار کرد: حدود ۵۰ جلسه برای حل مشکلات بین شهرداری و شورای شهرو قانع کردن اعضای شورای شهر با حضور مسئولان استانی از جمله امام جمعه، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار کردم اما اعضای شورا قانع نشدند.
وی گفت: امیدوارم با این تصمیم و با این استعفا، گره مشکلات شورا باز شده و شهر از وضعیت بلاتکلیفی و برجا ماندن طرحها و اقداماتی که نیاز مردم شهر مرکزاستان است، خارج شود.
اقدام شهردار بی احترامی به شورا بود
رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید موافقت با استعفای روح الله براتیان شهردار بجنورد گفت: در پی اقدام اهانت آمیز شهردار به شورا و تقدیم استعفا به استاندار خراسان شمالی به جای شورای شهر، با برگزاری جلسهای فوق العاده، ۱۱ عضو حاضر در جلسه شورای شهربه استعفای روحالله براتیان رای مثبت دادند.
وی اظهار کرد: شهردار باید استعفای خود را به شورای شهر ارائه میکرد نه استاندار، که این اقدام وی نوعی بیاحترامی و بیاعتنایی به شورای شهر تلقی شد.
افشینفر تصریح کرد: انتخاب شهردار و امضای اولیه حکم وی از اختیارات شورای شهر است و این شوراست که به آقای براتیان جایگاه حقوقی داده است و نمیشود با این ادعا که حکم نهایی شهردار را وزیر کشور امضاء کرده است، استعفای وی به استاندارارائه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان اینکه آقای براتیان چهرهای ناشناس برای مردم این شهر بود و با انتخاب و حکم شورای شهر ایشان جایگاه حقوقی یافته و در بین مردم شناخته شده است، اظهار کرد: تمام خدماتی که دوسال گذشته در شهر بجنورد انجام شده با مسئولیت ایشان و با همکاری مجموعه شهرداری و مساعدتهای استانداری بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد: شهردار باید استعفای خود را به شورای شهر ارائه میکرد نه استاندار، که این اقدام وی نوعی بیاحترامی و بیاعتنایی به شورای شهر تلقی شد
وی افزود: شورای اسلامی شهر به رغم تمامی مشکلات دوسال اخیر و اختلاف نظرهایی که با وی داشت و به رغم بی اعتنایی شهردار به شورای شهر، نهایتا روز گذشته در جلسه شورا با احترام به نامه استاندار خراسان شمالی با استعفای وی موافقت کرد.
اقدام شورای شهر نوعی حرمت شکنی است
یک عضو شورای اسلامی شهر بجنورد و از موافقین شهردار نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شهردار بجنورد خدمات صادقانهای به شهروندان بجنورد ارائه داد ولی متاسفانه با مشکلاتی زیادی از سوی شورای شهر مواجه شد.
جمشید گریوانی افزود: با فشارهایی که از سوی اعضای مخالف شورای شهر به شهردار وارد شد روح الله براتیان عاقبت مجبور به استعفا شد.
وی تصمیم روز گذشته شورای شهر در پذیرش استعفای شهردار را نوعی توهین، کوتاهی و حرمت شکنی به شهردار دانست.
گریوانی افزود: استعفای شهردار بجنورد اقدامی تاریخی در شهرداری بجنورد است؛ چرا که شهردار با اکثریت آرا و با رای ۱۳ نفره اعضای شورای شهر دوسال قبل به این سمت انتخاب شد و اکنون این اقدام شورای شهر حرمت شکنی تلقی میشود.
وی گفت: باید به رضایمندی و اقبال شهروندان از خدمات شهردار بجنورد نیز توجه داشت؛ چرا که رضایتمندی مردم شرط اصلی در شورای شهر است.
گریوانی تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات خوب شهردار بجنورد شهروندان از وی رضایت کامل داشتند، اما متاسفانه با فشارها و مشکلاتی که اعضای مخالف شورای شهر ایجاد کردند وی روز گذشته مجبور به استعفا شد.
بجنورد در انتظار انتخاب دهمین شهردار
ختم کلام اینکه شهر بجنورد از بدو تاسیس استان، طی ۱۱ سال گذشته انتصاب و انتخاب ۹ شهردار را در کارنامه خود دارد و اینک شورای شهر بجنورد در آستانه انتخاب دهمین شهردار این شهر قرار گرفته است؛ انتخاب شهرداری که شاید تا ماههای دیگر به دلیل حساسیتهای موجود از انتخابش خبری نباشد و به این ترتیب شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی که ماههاست به دلیل این اختلافات، فعالیتهای عمرانیاش به کما رفته است باید ماهها منتظر بماند تا با انتخاب شهرداری قوی و توانمند شاید از وضعیت فعلی خارج شود.
اینکه شهردار آینده این شهر چه کسی و با چه خصوصیاتی باشد و تا چه حد شورای شهر بتواند خواستههای خود را با شهردار آینده این شهر تامین کند؛ و عمر شهردار بعدی به چندماه و یا چند سال برسد، از مسائلی است که امروز ذهن هر شهروند و هر دلسوز بجنوردی را به خود مشغول کرده است.
استان خراسان شمالی به مرکزیت شهر بجنورد در ۱۹ مهر ماه سال ۸۳ با تقسیم خراسان بزرگ، تاسیس شد.
هم اکنون شهر بجنورد دارای ۲۱۰ هزار نفر جمعیت و دارای سه شهرداری منطقه یک، دو و شهرداری مهر است که زیر نظر شهرداری مرکزی این شهر اداره میشود.