رئیس جمهوری فرانسه با یادآوری فاصله ای که ترکیه تا تبدیل شدن به یک کشور اروپایی دارد گفت لغو روادید سفر اتباع ترک به اروپا در گرو رعایت ۷۲ شرط از سوی دولت آنکارا است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، نشست اتحادیه اروپا و ترکیه که دیروز دوشنبه پیرامون فرونشاندن بحران مهاجرت انجام شد، دستاوردهای نسبی را به همراه داشت که از قرار به مذاق بسیاری از رهبران اروپایی خوش نیامده است.

در پایان این نشست، اروپا مجبور شد تا حدودی با زیاده خواهی های دولت آنکارا که در دقیقه ۹۰ مطرح شد، کنار بیایید. به این ترتیب، تصمیم گرفته شد که ترکیه برای مشارکت در حل بحران مهاجرت، سه میلیار یورو افزون بر بسته کمک سه میلیارد یورویی که پیشتر وعده داده شده بود، دریافت کند.

همچنین بر اساس این توافق، اتحادیه اروپا تا ماه ژوئن محدودیت روادید برای اتباع ترکیه را لغو خواهد کرد.

این در حالیست که «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه که پیشتر از دولت آنکارا به دلیل نقض آزادی بیان و دولتی کردن مدیریت روزنامه «تودی زمان» انتقاد کرده بود، امروز سه شنبه بار دیگر یادآوری کرد که ترکیه تا تحقق رویای تبدیل شدن به یک کشور اروپایی فاصله زیادی دارد.

وی در این باره گفت: احتمال لغو روادید برای اتباع ترک تنها در صورتی میسر است که دولت آنکارا ۷۲ شرط را رعایت کند.

البته وی توضیحی در خصوص شروط لازم برای تسهیل تردد شهروندان ترک به محدوده شنگن نداد حال آنکه یکی از دلایل عدم پذیرش ترکیه در جمع کشورهای اروپایی عدم تطابق این کشور با معیارهای قاره سبز عنوان شده و این مطلبی است که بلافاصله پس از پایان نشست دیروز مجددا از سوی برخی دولتمردان اروپا بر آن تاکید شد.

در همین رابطه، «اندا کنی» نخست وزیر ایرلند با انتقاد از اوضاع حقوق بشر در ترکیه گفت: ما آرزومندیم که همه کشورهای واقع در قاره اروپا به اتحادیه اروپا ملحق شوند، اما در عین حال می خواهیم که این کشورها به معیارهای اروپایی پایبند باشند.

وی در ادامه سخنان خود گفت: موضوعی که وجود دارد این است که ما درباره خیلی از کشورها نگرانی های قابل توجهی داریم و من معتقدم که رئیس پارلمان اروپا این موضوع را مطرح کند که اگر ترکیه می خواهد به اتحادیه اروپا بپیوندد باید به معیارهای این اتحادیه احترام گذاشته و آنها را اجرا کند.