حسینقلی قوانلو ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در نیمه دوم اردیبهشتماه نخستین محموله کلینکر که ماده اولیه سیمان است، از خط ریل اینچه برون صادرشده است و این هفته نیز صادرات سنگآهن آغاز میشود.
به گفته وی تا پایان سال جاری ۶۰۰ هزار تن کلینکر که در تولید سیمان و ساختمانسازی مصرف میشود، از مرز ریلی گلستان صادر میشود.
وی بابیان اینکه گلستان به دلیل برخورداری از مرز ریلی یک مزیت برای توسعه تجارت خارجی و صادرات غیرنفتی محسوب میشود، افزود: انتظار میرفت افتتاح خط ریلی اینچه برون، قزاقستان و ترکمنستان که با حضور سه رئیسجمهور آغاز و راهاندازی شد، رشد صادرات غیرنفتی گلستان را رقم زند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان ادامه داد: اجرایی شدن صادرات غیرنفتی و دریافت مجوز آن از شورای امنیت ملی و وزارت کشور برای گشایش مرز ریلی و بینالمللی گلستان حدود هفت ماه طول کشید اما هماکنون صادرات غیرنفتی از راهآهن اینچه برون آغازشده است.
قوانلو صادرات مواد غذایی را یکی از مشکلات در مرز ریلی اینچه برون دانست و اضافه کرد: فصل سیبزمینی از راه رسیده اما کامیون یخچال دار نداریم البته رایزنیهایی با کشور قزاقستان صورت گرفته تا از واگنهای یخچال دار استفاده کنیم.
وی یادآور شد: یک واگن یخچال دار ظرفیت بارگیری ۶۰ تن بار را دارد که در کشور نداریم و هزینههای حمل را تا یکسوم کاهش میدهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان به مهمترین برنامههای این سازمان در استان اشاره و تصریح کرد: فعالسازی واحدهای صنعتی راکد یا نیمه فعال مهمترین برنامه استان امسال است که با ۴۲۲ میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی از سوی دولت به بنگاههای کوچک و متوسط انجام میشود.
وی ادامه داد: امسال دولت برای فعالسازی واحدهای صنعتی ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پیشبینی کرده که سهم استان گلستان ۴۲۲ میلیارد تومان است.
قوانلو با اشاره به اینکه ارائه تسهیلات به ۳۲۸ واحد صنعتی استان گلستان ابلاغشده است، گفت: تا ۱۵ روز دیگر این تسهیلات ابلاغ میشود و انتظار میرود بانکهای عامل در پرداخت آن تسریع کنند.
وی بابیان اینکه از قبل پرداخت این تسهیلات ۲۱ میلیارد تومان یارانه به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تعلق میگیرد، خاطرنشان کرد: این تسهیلات در راستای اجرای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی پرداخت میشود و بهزودی تأثیر برنامههای اقتصاد مقاومتی در گلستان ملموس خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان بابیان اینکه با راهاندازی واحدهای صنعتی نیمه فعال استان چهار هزار و ۳۲۰ فرصت شغلی ایجاد میشود، افزود: هر واحد تولیدی یا صنعتی که پروانه بهرهبرداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت گرفته باشد میتواند از تسهیلات از این تسهیلات برخوردار شود.