به گزارش خبرگزاری مهر، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور چپ گرای ونزوئلا در اظهاراتی که از سوی خبرگزاری «ای وی ان» نقل شده است، پارلمان راست گرای این کشور را به دلیل چشم داشتن به کمک بیگانگان به خیانت متهم کرد.
هفته گذشته، «هنری آلوپ» سخنگوی پارلمان و از اعضای اپوزیسیون ونزوئلا از قصد خود برای کمک طلبیدن از سازمان ملل متحد با هدف سامان دادن به اوضاع ناآرام این کشور خبر داد.
در واکنش به این اظهار نظر، مادورو از برنامه ریزی برای آغاز فرایندی قانونی و بی سابقه سخن به میان آورد که خیانت و غصب قدرت از سوی پارلمان را به مردم اثبات می کند.
گفتنی است که روی کار آمدن پارلمان راست گرا از اوایل سال میلادی جاری (۲۰۱۶)، اصطکاک میان دولت کاراکاس و اپوزیسیون حاکم بر قوه مقننه را به شدت افزایش داده است تا جایی که مخالفین مادورو در تلاش برای براندازی وی به حربه برگزاری همه پرسی تغییر حاکمیت روی آورده اند.
برای ارائه درخواست برگزاری همه پرسی تغییرِ حاکمیت، در مرحله اول جمع آوری امضای یک درصد از واجدین شرایط رای دهی کفایت می کند – مقداری که اپوزیسیون مدعی کسب آن است حال آنکه شورای ملی انتخابات ونزوئلا هنوز صحت آن را تایید نکرده است.
در مرحله دوم، برای اینکه درخواست وجهه قانونی به خود بگیرد، حمایت ۲۰ درصد از رای دهندگان واجد شرایط ضروری است. اما در نهایت، بعد از برگزاری همه پرسی نیز، مادورو در صورتی از سمت خود کنار خواهد رفت که تعداد آراء مخالفین بیشتر از تعداد آرائی باشد که وی در انتخابات ریاست جمهوری پیشین از آن خود کرده است. مادور در انتخابات پیشین با کمتر از ۵۱ درصد آراء به پیروزی رسید.
لازم به ذکر است که مادورو در برابر دسیسه چینی های اپوزیسیون راهکاری آرام و مسالمت آمیز را در پیش گرفته تا آنجا که هفته گذشته، با ابتکار عمل وی مسئولین دولتی کاراکاس و اعضای حزب اپوزیسیون برای نخستین بار از زمان آغاز بحران داخلی در مذاکرات غیر مستقیمی که در جمهوری دومینیکن و با وساطت «خوزه لوئیس رودریگز ساپاترو» نخست وزیر اسبق اسپانیا، «مارتین توریجوس» و «لئونن فرناندز» روسای جمهور پیشین پاناما و جمهوری دومینیکن برگزار شد، شرکت کردند.
در عین حال، مادورو می گوید که اگر شورای ملی انتخابات با برگزاری همه پرسی علیه وی موافقت کند، او هم سر تعظیم فرود آورده و مانع تراشی نمی کند.