سید احمد بلندنظر در گفتگو با مهر با بیان اینکه برداشت زیتون کنسروی در کشور از مهر و زیتون روغنی از آذرماه آغاز میشود، اظهارداشت: برداشت این میوه در مناطق گرم کشور حدود ۱۵ روز زودتر آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: الان برای اینکه برآورد شود میزان تولید چقدر خواهد بود، زود است و اگر این پیش بینی زودتر از مردادماه انجام شود، ما را به خطا میاندازد.
بلندنظر درباره آخرین وضعیت شیوع آفت مگس میوه زیتون نیز اظهارداشت: الان زمان شیوع این آفت در باغات زیتون نیست و اگر این مگس بخواهد حمله کند در شهریور و مهرماه این کار را انجام میدهد.
رئیس شورای ملی زیتون کشور با بیان اینکه در دو سال گذشته با شیوع آفت مگس میوه در باغات مواجه نبودهایم، اظهارامیدواری کرد: امسال نیز با این مساله درگیر نباشیم.
بلندنظر با اشاره به اینکه در دنیا زیتونهایی که وزنشان زیر ۳ گرم است برای روغن کشی و میوههایی که وزنشان بالای ۵ گرم است برای تولید کنسرو مورد استفاده قرار میگیرند، گفت: زیتونهای دو منظوره (بین ۳ تا ۵ گرم) نیز گاهی برای روغن کشی و گاهی برای تولید کنسرو مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه در ایران زیتون با وزن بالای ۵ گرم خیلی کم وجود دارد، افزود: به همین دلیل مصرف کنندگان ایرانی همیشه به دنبال زیتون درشت هستند اما این فکر درستی نیست که زیتون هر چه درشتتر باشد بهتر و باکیفیتتر است.
رئیس شورای ملی زیتون، میانگین وزن میوههای زیتون در کشور را بین ۲.۵ تا ۳ گرم عنوان کرد و درباره مصرف سرانه روغن زیتون گفت: متاسفانه مصرف سرانه روغن زیتون در ایران بسیار پایین و خجالتآور است.
بلندنظر با بیان اینکه برخی کشورهای جهان مصرف سرانه ۲۰ و ۱۴ کیلوگرم در این زمینه دارند، گفت: مصرف سرانه روغن زیتون در ایران ۲۵۰ گرم است که همین مساله باعث افزایش شیوع بیماریهای قلبی و سرطان در کشور شده است.
وی، میزان تولید روغن زیتون در کشور را بین ۳ تا ۴ هزارتن اعلام و اضافه کرد: ما باید سالانه ۱۰ تا ۱۲ هزارتن روغن زیتون برای جبران این کمبود وارد کنیم.