به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از تعدادی از هنرمندان انقلابی کشورمان و همچنین قدردانی از میگل لیتین فیلمساز مطرح ضدکودتای شیلیایی پس از اکران فیلم سینمایی «آلنده در پیچ و خم ها» امشب ۹ شهریور با حضور هنرمندان در تالار ابن سینای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد.
پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تیزری از فیلم سینمایی «آلنده در پیچ و خم ها» به کارگردانی میگل لیتین، نادر طالب زاده دبیر جشنواره عمار در سخنانی گفت: مقدم لیتین و همه هنرمندان را گرامی می داریم. خوشحالم که عمار وارد این حیطه شده است که امروز فیلمسازان بزرگ مقاومت سینمای جهان را به ایران دعوت می کند.
وی افزود: فیلم های لیتین کلکسیونی از آگاهی و بصیرت است و خوشحالم که دعوت از او از سوی بچه های عمار صورت گرفت. درباره لیتین باید بگویم او شخص خاصی است و ما این شانس را داشتیم که او را شناختیم و از او برای ورود به ایران دعوت کردیم. ما سال هامنتظر آمدن او به ایران بودیم. این را هم باید بگویم که تعهد او به فلسطین ستودنی است و این خصوصیت بارزی بود که در او دیدم.
این فیلمساز تاکید کرد: از یک جایی به بعد باید انقلاب را به شکلی بهتر به جهانیان معرفی کرد اما ما در همه این سال ها درگیر برخی مسایل و توطئه های دشمن بودیم که ما را از این امر غافل کرد ولی با این وجود به نظرم نسل جوان نسل هوشیاری است. امروز بیش از صد فیلمساز جوان و خوب داریم و به نظر من چشم انداز خوبی در پیش داریم. در پایان آرزو می کنم پیام انقلاب اسلامی ایران با سلامت به خارج از ایران صادر شود.
در ادامه مراسم پیوند هنر انقلابی ایران و آمریکای لاتین عزت اله مطهری از مبارزان انقلاب اسلامی ایران گفت: از اینکه در جمع دوستان هنرمندان و دوستان هستم خوشحالم و از عوامل جشنواره عمار برای این دعوت تشکر می کنم.
وی با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره ای مسئولیت سنگینی دارد اما عوامل جشمواره عمار این مسولیت را قبول کرده اند، بیان کرد: بسیاری به برگزاری چنین جشنواره هایی خوش بین نیستند و به دنبال مادیات هستند اما عوامل جشنواره عمار با چشم پوشی از این موارد این جشنواره را برگزار می کنند.
مطهری در بخش دیگر از صحبت هایش با اشاره به مبارزات شهید رجایی گفت: شهید رجایی فرزند انقلاب و مردم این سرزمین بود. دوران تحصیل او با سختی گذشت به طوری که برای گذران زندگی و پرداختن هزینه های تحصیل کارگری هم می کرد. او بعد از مدتی با شغل کم درآمد و در عین حال پرزحمت آموزگاری زندگی خود را سپری کرد و به تربیت فرزندان این آب و خاک پرداخت.
این مبارز انقلابی ادامه داد: شهید رجایی را از همان سال های نخست مبارزه می شناسم. او در سال ۴۱ و ۴۲ و به خصوص حادثه ۱۵ خرداد حضور فعالی داشت. در آن اوایل این خط و جناح بندی ها معنایی نداشت و مبارزه عمومیت داشت، شهید رجایی هم در جبهه ملی و هم در نهضت آزادی حضور داشت و از ابتدا خود را مقلد امام می دانست و تابع ایشان بود.
وی در پایان ضمن تشکر از عوامل جشنواره عمار گفت: کار شما برگزارکنندگان اجر دنیوی و اخروی دارد و این را بدانید که بسیاری برای کار شما ارزش قایل هستند. از شما تشکر می کنم.
در بخش دیگر مراسم جمشید جم پس از اجرای آهنگ خاطره انگیز «یار دبستانی من» در سخنانی گفت: خوشحالم که طی این ۳۸ سال این پیوندها همچنان وجود دارد.
وی افزود: امیدوارم فرصتی شود تا موسیقی ایران هم همچون موسیقی شیلی به جهانیان معرفی شود. باید بگویم که ایران اولین برگزارکننده ارکسترها در طول تاریخ بوده است که این مسایل نشان می دهد که ایران پایه گذار موسیقی بوده است اما استکبار جهانی هیچوقت نخواسته است که هنر ما به دنیا معرفی شود. من می دانم که بسیاری از سازها و موسیقی های ما به دست جهانیان می رسد اما معرفی نمی شود.
جمشید جم در بخش دیگر از صحبت هایش اشاره کرد که در محرم سال ۵۷ پایش تیر خورده و مجروح شده است.
در ادامه مراسم نادر طالب زاده، میگل لیتین و مادر شهید رجب بیگی روی صحنه آمدند و از سینماگران هنر انقلاب مانند حسین زندباف تدوینگر، بهروز افخمی و مسعود جعفری جوزانی قدردانی کردند.
جعفری جوزانی: امیدوارم دست کسانی که به بیت المال دست درازی می کنند قطع شود
مسعود جعفری جوزانی در سخنانی گفت: انگار همین دیروز بود که با نادر طالب زاده در خیابان های این شهر فیلم می ساختیم. گذر زمان و به وجود آمدن این تغییرات آدم را به فکر فرو می برد. گاهی فکر می کنم چیزی به نام عدالت در این میان گم شده است. مسایلی می شنویم که تامل برانگیز است مسایلی مانند چپاول بیت المال. امیدوارم دست کسانی که به بیت المال دست درازی می کنند قطع شود. گاهی دوست دارم این مسایل یک خواب باشد زیرا غیرقابل باور هستند. این روزها شکاف طبقاتی بسیار زیاده شده است امیدوارم این مسایل حل شود.
بهروز افخمی هم در این مراسم بیان کرد: تمام حرف ها را مسعود گفت، اما می خواهم بگویم من هر ۲۰ سال یکبار یک فیلم درباره توطئه و انرژی هسته ای و مسایل اینچنینی می سازم. امیدوارم بعد از ۲۰ سال باز هم از این فیلم ها بسازم.
حسین زندباف در ادامه گفت: امروز بعد از ۳۵ سال که فیلم «دست شیطان» را ساخته ام از من قدردانی می شود که حس خوبی برای من به وجود آورده است. حال من واقعا خوب است. می خواهم بگویم کسی با ترور و کشتن از بین نمی رود.
وی ضمن یاد کردن از نادر ابراهیمی نویسنده «دست شیطان» گفت: یاد نادر ابراهیمی به خیر من شاگرد او بودم و یادآوری خاطرات او من را متاثر می کند.
مادر شهید رجب بیگی هم در سخنانی گفت: امیدوارم فیلمسازان ما فیلم های خوبی برای جوانان بسازند و مسیر درستی را به آنها نشان دهند از همه آنها به خاطر اینکه به شهدا می پردازند تشکر می کنم.
در این بخش از مراسم میثاقنامه ای بین هنرمندان هنر انقلاب و شیلی توسط این سه فیلمساز امضا شد و سپس علیرضا قزوه روی صحنه آمد و شعری با مضمون مقاومت خواند.
پس از اهدای لوح تقدیر به بهروز افخمی از خواسته شد تا در سخنانی درباره میگل لیتین که درباره آثار او تحقیقاتی داشته است صحبت کند و او گفت: اولین بار در جشنواره فیلم تهران در سن ۱۹ سالگی با آثار میگل لیتین آشنا شدم.
وی افزود: من اولین بار پیش از انقلاب در جشنواره فیلم تهران با آثار میگل لیتین آشنا شدم. در آن زمان پیگیر آثار او بودم و وقتی این روزها او را دیدم متوجه شدم که او هنوز مانند قدیم جوان است و برای ساخت فیلم هایش شوق و ذوق دارد. لیتین برای ما یادآور شورش جوانان علیه هالیوود پیر شده و تکرای شده در دهه ۶۰ میلادی است. در آن زمان فیلم های هالیوود تماما استودیویی بود و ستاره هایش دیگر درخششی نداشتند. در آن زمان جوانانی آمدند و بر خلاف فیلم های استودیویی آثار ارزان قیمت و در عین حال متفاوت ساختند و به ما یاد دادند که سینما هنوز زنده است. میگل لیتین یکی از آن جوانان بود. او سینما را تازه و مخاطب را متوجه سینمای واقعی کرد.
لیتین هم در سخنانی گفت: بالاخره افتخار حضور در ایران را پیدا کردم. من درباره ایران و فرهنگ آن مطالعات زیادی داشته ام ایران به طور قطع سینمای فوق العاده ای دارد. اگر فرصتی برای نشان دادن سینمای ایران به دنیا وجود داشته باشد می تواند موفق باشد.
وی افزود: در مدتی که در ایران بودم تجربه عالی داشتم. من نگاه های مردان و زنان، قدم زدن های افراد مسن و لبخند کودکان ایران را فراموش نمی کنم. فعالیت های جوانان ایران که در پی ساخت آثار انقلابی هستند فراموش نشدنی است. من جادوی فرهنگ قدیمی ایران را فراموش نمی کنم.
این فیلمساز شیلیایی با اشاره به اینکه بی شک ما به طور اتفاقی در اینجا جمع نشده ایم، بیان کرد: رییس جمهور بزرگی را در این کشور ترور کردند البته رییس جمهور شیلی هم شهید شد. آنها شهید شدند تا الگویی برای دیگران باشند. زندگی این دو شخصیت می تواند ما را به هم نزدیک و گفتگویی بین شیلی و ایران ایجاد کند.
لیتین افزود: ما همه مخلوقات خداوند هستیم وظیفه ما این است که به دنبال صلح باشیم و وظیفه ما کارگردانان نزدیک کردن کشورها از طریق فرهنگ به هم است.
وی در پایان عنوان کرد: قبل از آمدن به ایران معتقد بودم که می توانیم گفتگویی بین دو کشور داشته باشیم. ما باید با یکدیگر متحد شویم تا حقایق را به دیگران نشان دهیم.