۲ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۵۱

فیلمساز شیلیایی به خانه کاریکاتور ایران رفت

فیلمساز شیلیایی به خانه کاریکاتور ایران رفت

میگل لیتین بعد از بازدید از خانه کاریکاتور ایران اظهار کرد که با توجه به کیفیتی که آثار ایرانی دارند، می‌توانند اتفاقات خوبی را در عرصه بین المللی رقم بزنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، میگل لیتین که به عنوان مهمان ویژه بخش بین الملل جشنواره مردمی فیلم عمار در تهران حضور دارد در اکرانی خصوصی، فیلم سینمایی «چ» ساخته ابراهیم حاتمی کیا را تماشا کرد. لیتین بعد از تماشای این فیلم، با بیان اینکه محتوا و فرم اثر، توجهش را جلب کرده است، گفت: تکنیک‌های سینمایی به خوبی در فیلم به کار رفته است، فکر نمی کردم سینمای ایران این‌قدر پیشرفته باشد.

وی ادامه داد: داستان فیلم «چ» توجه مرا به خود جلب کرد، به خصوص آن که فهمیدم بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است. این فیلم، انسان در رنج قرار گرفته را نشان می‌دهد.

این فیلمساز شیلیایی با اظهار تأسف بیان کرد: فیلم‌های خوبی در سینمای ایران ساخته می‌شوند اما این سینما برای مردم دنیا ناشناخته است چون فیلم های ایرانی در کشورهای دیگر حضور ندارند.

میگل لیتین بعد از تماشای فیلم «چ» با حضور در خانه کاریکاتور ایران با سیدمسعود شجاعی طباطبایی چهره بین‌المللی کاریکاتور ایران دیدار کرد.

شجاعی طباطبایی در ابتدای این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور این فیلمساز شیلیایی گفت: کاریکاتور، زبان بین المللی است که از آن برای نشان دادن اتفاقات بزرگ استفاده می‌کنیم و ما تلاش داریم نسبت به هر اتفاق مهمی که در دنیا رخ دهد، از طریق ابزار کاریکاتور واکنش نشان دهیم.

وی با اشاره به برخی فعالیت‌های خانه کاریکاتور ایران و سابقه آن در ادامه بیان کرد: ما با هنرمندان بین‌المللی عرصه کاریکاتور، در نقاط مختلف دنیا ارتباط داریم، به طور مثال در مسأله ناراحت کننده پیدا شدن جسد کودک سوری در سواحل کشور ترکیه، بدون آن که جایزه‌ای تعیین کرده باشیم، با حضور هنرمندان ۴۳ کشور جهان نمایشگاه برپا کردیم.

این کاریکاتوریست ادامه داد: در موضوع پیدا شدن کودک سوری از زیر آوار هم با همراهی کاریکاتوریست های جهان که ارتباط خوبی با آنها داریم، بلافاصله واکنش نشان دادیم و این اتفاق، تبدیل به یک نماد در مظلومیت کودکان در جنگ شد.

وی در ادامه با معرفی و ارائه تعدادی از آثار و مجموعه‌های کاریکاتور مانند کتاب کاریکاتور غزه، داعش و... بیان کرد: ما هر ساله در روز جهانی قدس، با همراهی هنرمندان کشورهای مختلف، در دنیا، نمایشگاه های کاریکاتور درباره جنایات اسرائیل و مظلومیت مردم فلسطین برگزار می‌کنیم.

مدیر خانه کاریکاتور ایران ادامه داد: ما یکی از مهم‌ترین مسابقات کاریکاتور دنیا را هم به صورت دو سالانه برگزار می کنیم که هنرمندان بیش از ۹۰ کشور جهان در آن شرکت می‌کنند که این میزان، بیشترین شرکت کنندگان در بین مسابقات کاریکاتور جهان است و از طرف دیگر، مسابقات بین المللی کاریکاتور در دنیا هم فراخوان های خود را به صورت مستقل، به زبان فارسی هم منتشر می‌کنند.

میگل لیتین فیلساز ضد کودتای شیلی پس از شنیدن این سخنان و دیدن برخی از آثار خطاب به مدیر خانه کاریکاتور ایران بیان کرد: من افتخار این را داشتم که در این‌جا حضور داشته باشم، به خاطر آثار و کارهای قوی به شما تبریک می‌گویم، من این آثار را جزو بهترین آثار کاریکاتور دنیا می‌دانم.

شجاعی طباطبایی در ادامه با اشاره به تاریخچه کاریکاتور در ایران گفت: شروع کاریکاتور در ایران از سال ۱۹۰۶ میلادی بوده اما در آن زمان، تحت تاثیر آثار هنرمندان فرانسوی و آلمانی بوده است چرا که شروع کاریکاتور در دنیا از این کشورها به ویژه از فرانسه است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در بین سه کشور اول کاریکاتور در دنیا ادامه داد: شروع جدی کاریکاتور در ایران، بعد از وقوع انقلاب اسلامی بوده است و قبل از آن به دلیل آن که حکومت شاه تحمل چنین هنری را نداشت، تنها یک نشریه مربوط به کاریکاتور فعالیت می کرد.

مدیر خانه کاریکاتور ایران خاطرنشان کرد: با وقوع انقلاب، بسیاری از کاریکاتوریست‌های ایرانی، آثاری با مضامین سیاسی، مبارزه و انقلاب طراحی و منتشر می‌کردند که بعد از وقوع جنگ تحمیلی هم اولین گروه جدی کاریکاتور را ایجاد کردند که منجر به انتشار اولین نشریه تخصصی کاریکاتور ایران شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، گرچه به صورت آکادمیک آموزش کاریکاتور نداریم و غالبا از طریق نشریات تخصصی است، اما در نقاط مختلف ایران، حوزه های هنری متعددی داریم که به آموزش کاریکاتور می‌پردازند و علاوه بر این، کاریکاتور در حوزه انیمیشن هم بسیار فعال است و برخی مسائل آن در این حوزه تدریس می شود.

شجاعی طباطبایی گفت: آثار خوبی درباره ایده‌یابی در کاریکاتور در ایران نوشته است که در دانشگاه ها تدریس می‌شوند و امیدواریم به زوی به زبان های دیرگ هم ترجمه شوند.

لیتین بعد از دیدن مجموعه آثار کاریکاتور این مجموعه با بیان این که بدون علت، از اثری، تمجید نمی‌کند گفت: من، علاوه بر فیلمسازی، در زمینه نقاشی هم فعالیت می کنم و از چنین هنرهایی هم اطلاع داریم، آثار کاریکاتور ایران، بدون اغراق، خارق العاده هستند، می‌توانم بگویم که بهترین آثاری هستند که دیده‌ام.

وی خطاب به مدیر خانه کاریکاتور ایران بیان کرد: من با افتخار حاضر هستم چنین آثاری را داشته باشم تا بتوانم به دیگران هم نشان بدهم، چرا که اصلا فکر نمی‌کردم چنین آثاری در ایران ببینم.

شجاعی طباطبایی در پاسخ به پرسش لیتین درباره ارتباط بین نقاشی و کاریکاتور گفت: بسیاری از نقاشان بزرگ هم با توجه به این که مبانی اولیه و اساس این دو هنر مشترک است، در حوزه کاریکاتور وارد شده‌اند و آثار خوبی ارائه کردند.

میگل لیتین همزمان با تماشای آثار هنرمندان ایرانی با بیان این که در برخی نقاط دنیا، آثار کاریکاتور را در سالن های سینما به نمایش در می‌آورند، بیان کرد: با توجه به کیفیتی که آثار ایرانی دارند، فکر می کنم اتفاقات خوبی را می‌توانند در عرصه بین المللی رقم بزنند چرا که زبان این هنر، جهانی است.

در پایان این دیدار سیدمسعود شجاعی طباطبایی مجموعه‌ای از آثار خانه کاریکاتور ایران و همچنین آثار خودش را در قالب چند کتاب به میگل لیتین فیلمساز شیلیایی اهدا کرد.

کد خبر 3749440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha