شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه جلسهای در خصوص موضوع همکاری این سازمان با سازمانهای منطقهای مانند سازمان همکاریهای شانگهای، کشورهای مستقل مشترکالمنافع و سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار کرد.
چورکین دراینباره گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که بعد از برداشته شدن تحریمهای بینالمللی و حل شدن مسائل مربوط به پرونده هستهای این کشور، دیگر هیچ مانعی برای در نظر گرفتن ایران بهعنوان عضوی از این سازمان وجود ندارد.»
سازمان همکاریهای شانگهای یک اتحاد نظامی – اقتصادی است که شامل کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است. بلاروس، مغولستان، ایران، افغانستان، هندوستان و پاکستان بهعنوان ناظر در این سازمان فعالیت دارند و آذربایجان، کمبوجیه، ارمنستان، نپال، ترکیه و سریلانکا شرکای گفتوگوی این سازمان هستند.
پاکستان، هندوستان و ایران بهصورت رسمی درخواست خود برای عضویت در این سازمان را ارائه دادهاند. از سال ۲۰۰۸ تاکنون روسیه مدافع ایده عضویت ایران در این سازمان بوده است اما پروسه پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای به دلیل وجود داشتن رژیم تحریمها علیه تهران پیچیده شده بود و با برداشته شدن تحریمها دیگر هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد.