به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محسن پورسید آقایی گفت: اولین قطار از تهران به مقصد کربلا با انقطاع ۳۰ کیلومتری امروز از تهران حرکت میکند؛ طبق برنامه، قطار ابتدا خط تهران ـ شلمچه را طی میکند، از آنجا مسافران با اتوبوس مسیر ۳۰ کیلومتری تا بصره را میروند و سپس با قطار از بصره به کربلا مشرف میشوند.
وی ادامه داد: جهت جابجایی زائران عتبات عالیات از طریق خطوط ریلی، طی ماههای اخیر طرحی را با راهآهن عراق آغاز کردیم که براساس آن مسافران از تهران به شلمچه می روند، بعد مسیر ۳۰ کیلومتری شلمچه تا بصره را با اتوبوس میروند و سپس کشور عراق جابجایی مسافران از بصره تا کربلا را بر عهده میگیرد.
پورسید آقایی با بیان اینکه قطار یادشده مسیر تعیینشده را در ۲۷ ساعت طی میکند، اظهار کرد: برنامه حرکت این قطار هر روز از ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه از تهران خواهد بود و مبلغ بلیت آن نیز ۱۳۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: امروز اولین قطار با هدف جابجایی مسافران اربعین حسینی حرکت میکند البته این کار ادامه خواهد داشت و صرفا مختص اربعین امسال نیست و سعی میکنیم دائما این قطار را هر هفته داشته باشیم و اگر تقاضا رشد کند، قابلیت افزایش تعداد قطار و سفر را نیز خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه به دلیل محدودیت تردد خودرو در مسیر خرمشهر به شلمچه برای این مسیر قطار در نظر گرفتهایم، گفت: در این مسیر یک قطار رفت و برگشت به صورت شاتل گذاشتهایم که مردم را از خرمشهر با قطار به مرز منتقل کند.
پورسید آقایی تصریح کرد: همچنین قطارهای فوقالعادهای برای اربعین در مسیر تهران ـ خرمشهر درنظرگرفته ایم.
وی درباره جابجایی مسافران در خاک عراق گفت: عراق قطارهایی نو برای این منظور خریداری کرده است که کیفیت بالایی دارند. راهآهن عراق از بصره به کربلا روزی ۵ قطار اعزام می کند و راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم بلیت قطار بصره به کربلا را در خرمشهر میفروشد تا مسافران دغدغهای برای تامین بلیت نداشته باشند.
پورسیدآقایی همچنین درباره پروژه های بازسازی خطوط فرسوده راه آهن گفت: تا ۶ ماه آینده ۱۰۰ کیلومتر باقیمانده محور جنوب نوسازی می شود ضمن آنکه بازسازی خط بافق - کرمان را در دستور کار داریم.
مدیر عامل شرکت راه آهن با بیان اینکه ۸۰ کیلومتر از این محور نوسازی شده است در خصوص تولید ریل ملی، گفت: تولید ریل ملی در کشور نیازمند حمایت عملی است نه شعار و اگر می خواهیم تولید داخل را تقویت کنیم باید منابع مالی مورد نیازمان تامین شود.