به گزارش خبرنگار مهر، یکی از علل شایع ناباروری در زنان، ابتلا به نشانگان تخمدان پر کیست است. در این بیماری کیستهای ریزی در تخمدان مشاهده میشود، سطح آندروژنها بالاتر از حد طبیعی و قاعدگی نامنظم است.
مبتلایان به این نشانگان شانس کمی برای بارداری دارند. بنظر میرسد یکی از علل این ناکامی در بارداری، پذیرش اندک لایه داخلی رحم (آندومتر) مبتلایان نسبت به جنین تازه تشکیل شده است.
اخیراً پروتئینی به نام آپولیپوپروتئین A۱ شناسایی شده که میزان پذیرش جنین در لایه داخلی رحم را کاهش میدهد.
محققان در پژوهشگاه رویان آزمایشی را طراحی کردند که طی آن میزان بیان آپولیپوپروتئین A۱ در سطح RNA و پروتئین در ۱۰ زن سالم و ۱۵ زن مبتلا به نشانگان تخمدان پرکیست، در روزهای مختلف دوره جنسی اندازهگیری و با یکدیگر مقایسه شدند.
نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی research in medical sciences به چاپ رسیده است نشان میدهد، بیان آپولیپوپروتئین A۱ در زنان مبتلا به نشانگان تخمدان پرکیست به صورت معنی داری بیشتر از زنان سالم است.
از سوی دیگر در زنان سالم هم میزان بیان این پروتئین در روزهای مختلف دوره جنسی متفاوت است و در زمانی از این دوره که رحم آماده پذیرش جنین است به حداقل خود میرسد. نتایج این پژوهش نشان میدهد بالا بودن سطح این پروتئین یکی از علل ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پرکیست است.
با مطالعات بیشتر، یافتن راهی برای مهار این پروتئین امکان غلبه بر این مشکل وجود خواهد داشت.
این تحقیقات بر اساس سوالی مبنی بر «آیا این پروتئین در رحم مبتلایان به نشانگان تخمدان پرکیست حضور دارد» توسط حمید گورابی، عبدالحسین شاهوردی، عباس افلاطونیان، اشرفی، حسینی و سایر پژوهشگران انجام گرفته است.