به گزارش خبرنگار مهر، نشر افق به زودی ۳ کتاب را منتشر و تجدید چاپ می کند. این ۳ کتاب در حوزه های گفتگو، مجموعه داستان و رمان هستند که ۲ عنوان از آن ها چاپ اولی و کتاب سوم، یک اثر تجدید چاپی است.
یکی از این کتاب ها، «دوازده بهعلاوه یک» با عنوان فرعی «گفتوگو با: ماریو بارگاس یوسا، پل استر، ای. ال. دکتروف، اریک امانوئل اشمیت، املی نوتومب، ویسواوا شیمبورسکا، جان بارت، آلن دوباتن، تی. سی. بویل، ایزابل آلنده، اِری دلوکا، دیوید لینچ و اسماعیل فصیح» یک مجموعه مصاحبه با نویسندگان و شاعران معاصر جهان است که با مصاحبه و ترجمه سعید کمالی دهقان، آماده چاپ شده است.
این کتاب شامل یک مقدمه و ۱۳ گفتوگو با ۹ نویسنده بزرگ دنیا (یوسا، استر، دکتروف، اشمیت، نوتومب، بارت، بویل، آلنده، دلوکا)، یک شاعر (ویسواوا شیمبورسکا)، یک متفکر (آلن دوباتن) و یک کارگردان (دیوید لینچ) است و همچنین با یک نویسنده ایرانی (اسماعیل فصیح) است.
روش کار کمالی دهقان به عنوان خبرنگار گاردین، در این زمینه این بوده که به کشورهای مختلف سفر کرده و با این شخصیتهای حاضر در کتاب، قرار گفتوگوی حضوری گذاشته است. گفتگوهای کتاب همگی توسط این محقق انجام و به فارسی ترجمه شده اند. ابتدای هر گفتگو نیز توضیحاتی درباره آن و چگونگی انجام شدنش، درج شده است.
نکته مهم این کتاب، گفتوگوی او در بیمارستان با اسماعیل فصیح، در آخرین روزهای زندگیاش است که معمولاً مصاحبه نمیکرده و نویسندهای معروف اما منزوی بوده است. همچنین نامهی او به همسرش و مطالبی دیگر درباره از دیگر نکات مهم این کتاب است.
این گفتوگوها چالشی شده اند و پیرامون دیدگاههای این هنرمندان، آثارشان و همچنین وضعیت جهان و نگاهشان به ایران است. اغلب این هنرمندان در ایران بسیار شناختهشده و محبوباند.
کتاب دومی که قرار است افق به چاپ برساند، مجموعه داستان «جشن همگانی» نوشته مجید قیصری است. این کتاب در برگیرنده ۱۵ داستان کوتاه از این نویسنده است که در آن ها، جنگ فاصله گرفته و به نوشتن داستانهایی با مضمونهای متنوع که بیشترشان دینی و اسطورهای هستند رو آورده است.
قیصری در داستان های «جشن همگانی» گاه از سوژههای دینی برای خلق داستانش بهره برده است. در داستانی به نام «فرار»، به ماجرای زوجی مسلمان میپردازد که میخواهند به خارج مهاجرت کنند. داستان «آهنگی برای کشتار» درباره نوازنده ای است که تارش را آلت لهو دانسته و شکستهاند. در «آب مطلق، آب مضاف» راوی و شوهرش یک خانه خریدهاند از یک خانواده ارمنی و مادرشوهر معتقد است تا یک بار آنجا اذان گفته نشود پاک و قابل سکونت نمیشود و نجس میماند!
نویسنده گاهی از اسطورهها و باورهای مشخص بومی ایرانی بهره میبرد. در داستان «بلور»، خادم مسجد دهکده به راوی زنگ زده که برگردد به دهشان نزدیک دماوند، چون سگش کشته شده و خانهاش به یغما رفته است. «هر شب یکی از این گله گم میشود»روایت گر زندگی پیرزنی است که همیشه در پارک جلوی مجتمع مینشیند و به ساختمان زل میزند. او صدای گرگی را میشنود که دیگران نمیشنوند و مدعی است هر بار که گرگ زوزه بکشد یکی از اهالی ساختمان میمیرد.
قیصری گاهی واقعهای تاریخی را زمینه داستانش میکند. در داستان «سحر باطل»، راوی بعد از خریدن فالی در «ری» و خواندنش گم شده و در «هرات» در زمان امیر نصر سامانی ظاهر می شود. این داستان نویس، در داستان «دختر رز» از این کتاب، به مسائل و آسیب های اجتماعی پرداخته است. این داستان، درباره یک نقاش (یا شاید هم یک دکوراتیو) است که برای بوتیک ها و آگهی ها مدل لباس زنانه طراحی میکرده و حالا تحت بازجویی پلیس است که دنبال شاخ نبات میگردند و او مدعی است اسم طرحش شاخ نبات بوده و هر زنی که آن لباسها را به تن میکرده شاخ نبات میشده و شاخ نبات یک نفر نیست!
داستان «جشن همگانی»، هم از این قرار است که در روز تولد آقای مهرگان که نقاش است، هدیهای عجیب به دست همسرش میرسد: یک دوربین فیلمبرداری و یادداشتی که از او میخواهند در فیلم مستندی که درباره زندگی شوهرش میسازند کمکشان کند و پنهانی با دوربین لحظههایی از زندگی واقعی پیرمرد را ثبت کند که نشان دهد او انسان خوشبختی بوده است.
کتاب تجدید چاپی افق هم، رمان «پاگرد» نوشته محمدحسن شهسواری است که پیش تر در سال ۸۳ توسط این ناشر چاپ شده است.
مجموعهداستان «کلمهها و ترکیبهای کهنه» رمان «پاگرد» در سال ۱۳۸۳، مجموعهداستان «تقدیم به چند داستان کوتاه»، رمان «شب ممکن»، رمان «شهربانو»، رمان «وقتی دلی» و رمان «میم عزیز» در سال ۹۲ آثاری هستند که کارنامه کاری این نویسنده را تشکیل می دهند.
در داستان «پاگرد» مردی به نام بیژن مشفق برای برداشتن پول از حساب بانکی خود به خیابان رفته و چیزی نمانده که در شلوغیهای اطراف دانشگاه تهران گیر بیفتد. آذر، دختری آشنا و در عین حال غریبه، او را در خانه قدیمیشان در کوچهای بنبست پناه میدهد. در ادامه نیز افراد فراری دیگری در آنجا گرد هم میآیند؛ آدمهایی با خلقوخوهای مختلف، از کارگر افغانی گرفته تا دانشجویان معترض...
در داستان این رمان، عدهای در حال فرار از خشونتهای خیابانی به خانهای نزدیک دانشگاه پناه میبرند و با خلق و خوی خاص خود اجتماعی کوچک را تشکیل میدهند. سپس خواننده رمان، با شخصیت و جهانبینی هر یک از این آدمها همراه میشود و نویسنده با مرور حال و گذشته آنها بخشی از تاریخ معاصر ایران و شرایط زمانه را به تصویر میکشد.
شخصیت بیژن، انسانی درونگراست که در گذشته به علت اعتراضهای پیاپی خود از دانشگاه اخراج شده و بهکلی از سیاست و جناحبندیهای آن خسته و دلزده است. او که به نظر میرسد نسبت به دیگران شناخت جامعتری از اجتماع خود دارد، از هر گونه شور و هیجانی خالی است. او همواره سعی میکند از موضعی بالاتر و عقلانیتر به مسائل نگاه کند و در پسزمینه همه آنها در پی یافتن علل بروز این وقایع است. با این همه، او کماکان به ذات انسان بودن خود پایبند است.
چاپ سوم «پاگرد» به زودی توسط این ناشر عرضه می شود.