محمد یوسفی در گفتگو با مهر با بیان اینکه آنفلوانزای پرندگان تاکنون در حدود ۷ استان کشور مشاهده و گزارش شده است، اظهارداشت: دامپزشکی درحال کنترل این بیماری است و امیدوار هستیم شاهد پیشروی بیشتر در این زمینه نباشیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون آلودگی به ویروس آنفلوانزا فقط در واحدهای مرغ تخمگذار اتفاق افتاده و موردی در واحدهای مرغ گوشتی مشاهده نشده است، ادامه داد: سن طیور یکی از عوامل موثر در این زمینه است چراکه مرغهای گوشتی بین ۴۰ تا ۴۵ روز بیشتر نگهداری نمیشوند و بعد از این مدت به کشتارگاه فرستاده میشوند.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی اضافه کرد: سیکل اول نگهداری مرغهای تخمگذار ۱۸ ماه است و در صورت «تولَک بری» حداقل بین ۸ تا ۱۰ ماه نیز به این مدت افزوده خواهد شد. مرغ بعد از یک دوره، از میزان تخمگذاریاش کم شده و نگهداری آن مقرون بهصرفه نیست.به همین دلیل مرغدارها، مرغها را «تولک اجباری» میبرند تا بعد از یک دوره تولک، اندام تخمگذاری مرغ و اسکلت و پرهای آن بازسازی و میزان تخمگذاری بیشتر شود.
به گفته یوسفی هرچه که سن مرغ بالاتر باشد، علایم آنفلوانزا در او شدیدتر نمایان میشود.
وی شرایط بازار این کالا را نامساعد توصیف کرد و گفت: درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده به شکل مدتدار بین ۴۲۰۰ تا ۴۳۰۰ تومان است.
یوسفی قیمت هرکیلوگرم مرغ آماده طبخ در میدان بهمن را حدود ۶۲۰۰ تومان و در غرفههای میادین سطح شهر حدود ۶۴۰۰ تومان اعلام کرد.
وی طرح کاهش وزن مرغ را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: به منظور تشویق کردن تولیدکنندگان برای کاهش وزن تولیدات خود، قرار بود قیمت مرغهایی که وزن متوسط دارند بالاتر از مرغهای درشت باشد و در میادین میوه و تره بار مرغهای سایز(وزن بین ۱.۲ تا ۱.۸ کیلوگرم) حدود ۳۰۰ تومان گرانتر به فروش برسد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی اضافه کرد: از اول آذرماه اجرای این طرح آغاز و به مدت چند روز نیز اجرا شد اما سپس سازمان میادین اجرای آن را متوقف کرد ضمن اینکه صادرات مرغ نیز متوقف شده است.
یوسفی افزود: همین مسائل باعث شده مرغ زنده سایز حدود ۳۰۰ تومان کمتر از مرغ درشت به فروش برسد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در اظهارنظری جداگانه اظهارداشت: وقتی که براثر بیماریهای مختلف مانند نیوکاسل، برونشیت و غیره به واحدهای طیور خسارت وارد میشود، بیمه موظف است این خسارت را پرداخت کند اما در حدود یک سال اخیر بیمه خسارت واحدهای گوشتی را پرداخت نکرده است.
یوسفی با بیان اینکه در بحث شیوع آنفلوانزا نیز باید به واحدهایی که معدوم میشوند یا طیور آنها به کشتارگاه فرستاده میشود غرامت پرداخت، گفت: بیمه پول ندارد که به تولیدکنندگان بپردازد و این به چالشی برای صنعت طیور تبدیل شده است چراکه تولیدکنندگان حق بیمه خود را پرداخت میکنند اما خسارت نمیگیرند.
وی با اشاره به اینکه برای بیمه شدن مرغها بخشی از حق بیمه را مرغدار و بخش بیشتری از آن را دولت پرداخت می کند، گفت: مرغداران حق بیمه خود را پرداخت کرده اند اما دولت سهم خود را به صندوق بیمه پرداخت نکرده بنابراین صندوق هم پول ندارد خسارت تولیدکننده را بپردازد.