نشست علمی صنایع دستی حصیری گیلان با محوریت حصیر و بامبوبافی برگزار می شود و علاقه مندان می توانند مقالات خود را به دبیرخانه این نشست علمی ارسال کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، اقدام به پریایی این نشست علمی می کند و علاقه مندان تا ۳۰ بهمن ماه فرصت دارند مقالات خود را به معاونت صنایع دستی استان ارسال کنند.

 بررسی تکنیک‌های حصیربافی گیلان، بررسی طرح و نقش در زیراندازهای حصیری گیلان، بررسی اقتصادی، بازاریابی صنایع دستی حصیری، نقش حصیربافی در توسعه گردشگری روستایی گیلان، روش‌های مقاوم سازی ماده اولیه در حصیربافی گیلان، ارائه راهکارهای علمی در طراحی و نوآوری محصولات حصیری گیلان و بررسی قابلیت‌های حصیر گیلان در طراحی بسته‌بندی محصولات صنایع دستی موضوع مقالات در بخش حصیربافی است.

همچنین در بخش بامبوبافی نیز موضوع مقالات، بررسی تکنیک‌های بامبوبافی گیلان، نقش خلاقیت و نوآوری در توسعه بامبوبافی گیلان، نقش بامبوبافی در طراحی تزئینات بنا و دکوراسیون داخلی، بررسی راهکارهای توسعه صنایع دستی وابسته به بامبو، شیوه‌های نوین در فرآوری بامبو و تولید صنایع دستی وابسته، اهمیت و جایگاه بامبو در اقتصاد صنایع دستی گیلان و نقش بامبوبافی در توسعه گردشگری روستایی گیلان اعلام شده است.

حصیربافی از جمله صنایع دستی بومی گیلان است، که در تولید آن از مواد اولیه طبیعی استفاده می‌گردد و کلیه مراحل تولید به شیوه کاملا سنتی و توسط زنان انجام می‌شود. رویش انواع گیاهان خودرو با توجه به اقلیم منطقه در کنار مرداب‌ها و آبگیرها سبب پدید آمدن انواع محصولات حصیری از دیرباز تاکنون در گیلان شده است.

بامبو یا نی هندی نوعی خیزران است که اولین بار همراه با تخم چای توسط کاشف السلطنه به ایران آورده شد. امروز، بامبوبافی یکی از صنایع دستی در استان گیلان است که مواد اولیه از نی خیزران به دست می آید. شروع کار بامبو بافی از حدود ۱۰۰ سال پیش  و با کشت چای در گیلان رواج یافت.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا ۳۰ بهمن‌ماه به آدرس الکترونیکی sanayedasti.gilan۲۰۱۶.com  ارسال کنند.   همچنین به مقالات برگزیده لوح تقدیر و جایزه نقدی اعطا می‌شود.