به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی طهماسبی در حاشیه اولین همایش ملی کشت بافت در محصولات کشاورزی، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه آخرین وضعیت باغات خسارت دیده مازندران به چه صورت است و گفته میشود دولت آنچنان که باید از تولیدکنندگان آسیب دیده حمایت نکرده است؟ اظهارداشت: حرفهایی که در این زمینه زده میشود صحت ندارد و دولت تمام حمایتهایی را که لازم بوده انجام داده است.
وی با بیان اینکه در زمینه بیمه، استمهال وام و پرداخت تسهیلات به باغداران مازندران اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: دولت برای حدود ۱۰۰ هزارتن مرکباتی که در شمال کشور بر اثر سرما دچار یخزدگی شدند و پای درختان ریختند، در قالب حوادث غیرمترقبه، خسارت پرداخت کرده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برخی محصولات شامل خرید تضمینی شدند، اضافه کرد: درهمین راستا، خرید تضمینی برای ۳ نوع پرتقال درجه یک، دو و سه ابلاغ و در گیلان، گرگان و مازندران اجرایی شد.
طهماسبی در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره خرید و ذخیره سازی پرتقال شب عید، نیز با بیان اینکه پرتقال شب عید کشور از دو نوار شمالی و جنوبی تامین میشود، ادامه داد: امسال تولید مرکبات شمال کشور بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشت و دولت ۱۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی برای صادرات مازاد این محصولات اختصاص داد.
وی تاکید کرد: ما اعتقاد داریم که سرمازدگی تنها به همان ۳۰ درصد مازاد تولید؛ خسارت زده و به باقی تولید مرکبات آسیبی نرسیده است.
معاون وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه عمده تولید مرکبات شمال در حال حاضر از وضعیت خوبی برخوردار هستند و کیفیت بالایی دارند، افزود: متاسفانه عدهای از وضعیت پیش آمده سواستفاده و با وارد کردن بخشی از پرتقالهای یخ زده به بازار، طوری وانمود کردند که تمام محصول این منطقه آسیب دیده و قابل استفاده نیست.
طهماسبی تاکید کرد: درحالی که این مساله صحت ندارد و ما مشکلی در زمینه کمبود مرکبات برای شب عید نداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ظهور مجدد میوههای قاچاق در بازار نیز گفت: ما با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا وارز، سازمان تعزیرات حکومتی و سایر دستگاههای مسئول در این زمینه همکاریهای بسیار خوبی داشتیم ضمن اینکه از زمان ورود این دستگاهها به مساله قاچاق میوه، این امر به طور محسوسی کنترل شده و کمتر شاهد حضور میوههای ممنوعه در بازار هستیم.
این مقام مسئول ادامه داد: حضور پررنگ رسانهها و اطلاع رسانیهای به موقع و دقیق آنها نیز یکی از عواملی بود که به کاهش عرضه میوههای ممنوعه خارجه کمک زیادی کرد.
طهماسبی درباره اینکه بعد از مدتها این میوهها دوباره در بازار عرضه میشوند؟ افزود: بهرحال کنترل قاچاق به صورت مطلق اتفاق نیفتاده و ممکن است هر از گاهی شاهد حضور این محصولات در بازار باشیم؛ امیدوار هستیم سازمان مرکزی میادین میوه و ترهبار در این زمینه ورود کند و مانع از توزیع آنها در غرفههای خود شود.