عیسی کلانتری در گفتگو با مهر درباره افزایش ۲ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری، افزود: بنده با این اقدام دولت موافق هستم؛ قیمتهای تضمینی به حدود ۳۰ سال قبل مربوط میشود و طی این سالها شرایط جهان زمین تا آسمان تفاوت کرده است.
وی با بیان اینکه بنده، خود سال ۶۷ قیمت تضمینی را پیشنهاد دادم که سال ۶۸ به تصویب رسید، تصریح کرد: الان دیگر این قیمتها کارایی لازم را ندارند و دولت باید شرایط را بررسی و فکر دیگری برای حمایت از تولید کند.
کلانتری ادامه داد: آن زمان قیمت تمام شده محصولات ما (جز در برنج، شکر و شیر) قابلیت رقابت با دنیا را داشت، اما الان دوران آن قانون سپری شده است.
وی با اشاره به اینکه باید تولید را رقابتی کرد نه انحصاری؛ افزود: از سویی هم کشور این امکان را ندارد که نفت را بفروشد و یارانه خرید تضمینی بدهد؛ کشاورزی باید برای کشور ثروت ایجاد کند نه اینکه بخشی از ثروت را ببلعد، بخش کشاورزی کشور ما به قوانین و مقررات جدید نیاز دارد.
کلانتری اضافه کرد: امروزه بهره وری اقتصادی و رقابتی تولید کردن در همه جای دنیا یک اصل است؛ ما نباید از یک کشاورز که بلد نیست تولید کند، حمایت کنیم این کار به ضرر مصرف کننده و یا منافع ملی کشوراست و همچنین باعث هدر رفتن منابع ملی مانند آب میشود.
وزیر اسبق کشاورزی تصریح کرد: کشور توان این را ندارد که از هر کسی که به عنوان بهره بردار کشاورزی وارد این حوزه میشود، حمایت کند.
کلانتری با بیان اینکه خیلی از بهره برداران صلاحیت آن را ندارند که در بخش کشاورزی بمانند، گفت: این افراد هزینههای بخش کشاورزی را به شدت افزایش دادهاند.