مدیرکل صادرات صنایع دستی به اهمیت کارگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی نوروزی اشاره و بیان کرد: این دو در جایگاه خود کارکرد آموزشی و فرهنگ‌سازی در کشور را نیز دارا هستند.

پویا محمودیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با توجه به اهمیت برگزاری بازارچه‌های نوروزی در ایام نوروز گفت: با توجه به افزایش گردشگری و تحریم کمپین سفرهای خارجی شکل گرفته در کشور،  این رویداد از نظر اقتصادی برای بازارچه‌های صنایع دستی حائز اهمیت بوده و جذابیت سفرهای داخلی را بیشتر می‌کند.

مدیرکل صادرات صنایع دستی سازمان  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: بازارچه‌های فروش صنایع دستی در ایام نوروز بزرگترین رخداد خرده فروشی در عرصه صنایع دستی ایران است، که طی آن تولید کننده مستقیما آثارش را عرضه می‌کند، محصولات صنایع دستی در این بازارچه‌ها با قیمتی کارشناسی شده و مناسب در اختیار مصرف کننده و خریدار قرار می‌گیرد.

محمودیان یادآور شد: این بازارچه‌ها مکانی است که بسیاری از هنرمندان و صنعتگران آثارشان را عرضه می‌کنند، این بازارچه‌ها فرصت مناسبی برای فروش مستقیم صنایع دستی به علاقمندان و دریافت اطلاعات مفید و تجربیات سازنده برای شناخت سلیقه بازار توسط صنعتگران و هنرمندان است.

وی تاکید کرد: در بازارچه‌های نوروزی در تمامی‌استان‌ها با توجه به اینکه آثار صنایع دستی کاملا بومی‌عرضه می‌شوند مسافران و گردشگران داخلی و خارجی با توانمندی‌ها و هنرهای بومی‌هر منطقه آشنا می‌شوند و در کنار خرید محصولات با نوع کالاها و تنوع آنها نیز آشنا می‌شوند. در نتیجه بازارچه‌های صنایع دستی نوروزی در جایگاه خود کارکرد آموزشی و فرهنگ سازی در کشور را نیز دارا هستند.

محمودیان همچنین اضافه کرد: در این بازارچه‌ها عرضه مستقیم آثار و محصولات توسط خود هنرمند و صنعتگر سبب می‌شود تا دست دلالان و واسطه‌ها از این میان حذف شود و صنعتگران به نوعی با سلیقه روز آشنا شده و به گونه ای کاملا بی واسطه با خریداران و علاقمندان به این حوزه در ارتباط قرار گیرند.