به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد شرفخانی ظهر چهارشنبه در همایش تجلیل از دانش آموزان نخبه و نمونه استان قزوین که در سالن تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد اظهارداشت: وقف به هیچ سن خاصی تعلق ندارد و همه افراد از کودک و بزرگسال می توانند حتی با اهدا یک کتاب سنت حسنه وقف را ترویج کنند.
وی بیان کرد:بعدازمرگ تنها چیزی که به فریادانسانها میرسد امور خیریه، وقف و کارهای نیک و خداپسندانه است و انسانهای نیکوکار می توانند آخرت خود را با این کار تضمین کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: مرحوم حسینعلی البرز از انسانهای والایی است که همه اموال خود را در امور خیریه وقف کرد و بخشی از این اموال در مسیر علم و دانش برای تجلیل از دانش اموزان نمونه و ممتاز هبه می شود که کار ارزشمندی است و انگیزه علم آموزان را برای تحصیل بیشتر می کند.
وقف جدید در رفع نیاز مدارس اولویت باشد
شرفخانی اضافه کرد: باید وقف های جدیدی در حوزه علم ودانش و رفع نیازهای مدارس در اولویت کار خیرین باشد تا بتوانیم مسیر تعلیم و تربیت را هموارتر کنیم.
وی بیان کرد: امام راحل، علما، مراجع تقلید و شهید مطهری از محل وقف توانسته اند در مسیر علوم دینی گامهای بلندی بردارند و علم امروز مدیون وقف است.
شرفخانی یادآورشد: بیشترین کتابخانه ها و حوزه های علمیه از محل وقف شکل گرفته و فعال شده اند و بیشترین مدارس وقفی هستند و بیداری امروز جهان اسلام مدیون وقف است.
معاون فرهنگی اداره اوقاف کشور اضافه کرد: در عصر کنونی نیازمند وقف های جدید در حوزه های هسته ای، پژوهش، تربیتی، علمی هستیم و امیدواریم خیرین در این زمینه نیز رویکردی جدی داشته باشند.
وی بیان کرد: باید وقف های جدیدی اتفاق بیفتد تا نیازهای کنونی را پاسخ دهیم و در این مسیر مشارکت خیرین ضروری است.
وجود ۱۷۵ هزار موقوفه در کشور
شرفخانی یادآورشد: در حال حاضر ۱۷۵ هزار موقوفه در کشور داریم و ۸۷۰ نوع نیت واقف شناسایی شده که این گستردگی بیانگر اهمیت کار وقف در کشور است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف کشور اضافه کرد: با مروری بر تاریخ وقف کشور و ایران اسلامی می توانیم با قاطعیت ادعا کنیم که اهمیت به حقوق بشر و حتی حقوق حیوانات در وقف های گذشته ما نمورد توجه بوده و امروز کشورهای غربی با الگوبرداری از فرهنگ غنی ما مدعیان دروغین حقوق بشر شده اند.
وی اضافه کرد: وقف های ما بیانگر پشتوانه حقوق بشری است و امروز اگر زیرساختها در این بخش فراهم شود می توانیم این ظرفیت را بسیار موثر تر شکوفا کرده و اجرایی کنیم.
شرفخانی گفت: اگر علما اموال خود را وقف می کنند به اهمیت این سنت حسنه پی برده اند و از جوانان انتظار داریم ضمن مطالعه در مورد جایگاه و اهمیت وقف با دستاوردهای این سنت اشنا شوند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: وقف فقط نگاه نوع دسوتی ندارد بلکه رویکرد خود دوستی هم دارد و این سنت حسنه علاوه بر اجر و پاداش اخروی برای زندگی دنیوی افراد هم برکت دارد.
وی بیان کرد: مرحوم البرز از خیرین خوش فکری بود که برای توسعه علمی کشور تلاش کرد و با تقدیر از دانش آموزان نمونه گامی در مسیر تعلیم و تربیت کشور برداشته شده است.
وقف را سخت نگیرید
شرفخانی اظهارداشت: نباید وقف را سخت بگیریم و احساس کنیم باید موقوفه و نیت های خیرخواهانه دارای ارزش مالی بالا باشد بلکه هر کار کوچک و مال اندک هم می تواند در کنار یکدیگر برای رفع نیازی مورد استفاده قرار گیرد و ارزشمند است.
در این مراسم از سوی بنیاد فرهنگی و خیریه البرز از 101 دانش آموز نمونه استان قزوین با اهداء سکه بهارآزادی، لوح یادبود و تندیس تجلیل شد.